PREMIJER LIGA: Gej je OK! (FOTO)

Nekolicina fudbalera premijerligaških klubova podržala borbu protiv homofobije tako što su na terene mečeva petog kola izašli sa pertlama duginih boja. Za razliku od klubova koji su bili uzdržani povodom toga, šampion Mančester junajted je bio izričito protiv

  • 2

Na prvom meču koji je odigran u okviru petog kola engleske Premijer lige između Noriča i Aston Vile, fudbaleri domaćih Liroj Fer i Rasel Martin prvi su koji su na teren izašli sa pertlama duginih boja, na kopačkama, i na taj način podržali celu ideju o sprečavanju homofobije u engleskom fudbalu.

Velika inicijativa kompanije ''Pedi Pauver'' naišla je na negodovanje među Premijerligašima, međutim, očigledno je bilo pojedinaca koji su ih podržali. Nekolicina klubova odbila je da učestvuje u kampanji, a kao razlog navode pokušaj organizatora da se okoriste oko cele stvari i napune svoj budžet.

U zvaničnom saopštenju Noriča navodi se da niko, iz klupske uprave, nije organizovano predao pertle fudbalerima, već da je to individualna odluka svakog pojedinca.

Svakako najzvučnije ime koje se na terenu pojavilo sa dotočnim simbolom jeste fudbaler Evertona Fil Jagelka, kao i trener Njukasla Alan Pardju, koji je detalj istako na svojim cipelama.

Norič je jedan od 29 fudbalskih klubova u Engleskoj koji imaju potpisan ugovor sa Vladom prema kojem će se boriti protiv homofofije kako na, tako i van fudbalskog terena.

Interesantno je da se među onima koji su se izričito izjasnili sa ne, kada je kampanja ovog tipa u pitanju, nalazi najtrofejniji klub sa ostrva Mančester Junajted.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranM

    22. septembar 2013 | 08:55

    Kod nas to ne bi odobrili odgovorni pojedinci i institucije, gospodin Kimi, onaj istetovirani iz Đenove, crkva.

  • delije1989

    22. septembar 2013 | 11:55

    Pa kod nas navijaci to nebi dozvolili...a i zasto je ok?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA