ODBOJKAŠI NA VELIKOM TESTU: Možemo li preko jake Rusije u finale EP?

U subotu od 15 časova, naša selekcija traži prvu pobedu protiv "baćuški" posle dva poraza u Svetskoj ligi i jednog na Olimpijskim igrama u Londonu

  • 2

Niko ne sumnja u to da je Rusija, aktuelni olimpijski šampion i osvajač Svetske lige, apsolutni favorit protiv Srbije u polufinalu odbojkaškog Evropskog prvenstva. Isto tako niko ne sumnja da će momci koje je selektovao Igor Kolaković po navici ostaviti poslednji atom snage, pogotovo u borbi za mesto u finalu i zlatnu medalju, koju brane sa šampionata od pre dve godine.

Taj momenat odbrane zlata je stvorio pritisak na plećima srpskih odbojkaša, koji su se posle početnog poraza od Slovenije i dva loša seta protiv Holandije razigrali onako kako znaju. Iz meča u meč je igra dolazila na svoje, a sada je breme favorita na Rusima.

- Bilo bi prvorazredno iznenađenje da ih eliminišemo, ali znate i sami da obožavamo ovakve utakmice, naročito sa Rusima na ispadanje i da se tada može sve dogoditi - govorio je selektor Kolaković izveštaču "Žurnala".

Sve četiri najbolje selekcije su usredsređene na svoje šanse da osvoje najsjajniju medalju, a Kolaković smatra da bi Srbija samo velikom euforijom u igri mogla da prevaziđe svoje objektivne mogućnosti u finalu pre finala. Ono što je dodatni motiv našim odbojkašima je i što plasman u finale donosi direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Poljskoj naredne godine.

Srbiji je ovo osmo polufinale na poslednjih devet kontinentalnih šampionata. Naši odbojkaši su donosili sedam medalja: četiri bronze, jedno srebro i dva zlata. U svakom slučaju, polufinale je zaista odličan rezultat za ekipu, u kojoj briljiraju mladi igrači, poput 22-godišnjeg Aleksandra Atanasijevića.

- Niko normalan ne može da obeća pobedu protiv olimpijskog šampiona i prvaka Svetske lige, jer je reč o zaista jakoj ekipi. Naravno, verujem da možemo da ih iznenadimo - rekao je Atansijević, koji isitiče servis i prvi napad kao svoje najjače adute.

Svojim partijama je oduševio i 21-godišnji Nikola Jovović, koji puca od vere u ekipu.

- Neću da se opterećujem medaljom, pre bih da se motivišem Rusima, jer zaista smatram da možemo i želim da ih napadnemo od prvog poena. Siguran sam da ćemo prostudirati dobro njihovu igru, ali i pripremiti našu i da će ona biti dovoljno brza i izbegnemo njihov visok blok.

Među Rusima kao posebne pretnje treba izdvojiti Dmitrija Muzerskog i Nikolaja Pavlova. Prema statistikama, Rusija najbolje servira na ovom šampinatu i ima najmanje grešaka po setu (6.59).

U okviru ovogodišnje Svetske lige, "baćuške" su nas dobile dva puta u Kalinjingradu (3:0, 3:2), a prošle godine su na Olimpijskim igrama u Londonu slavili 3:0.

Novi okršaj je na programu od 15 časova. Od 18 se za svoje mesto u finalu bore Italijani i Bugari.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    27. septembar 2013 | 23:56

    У одбрану злата кренули су наши, кад Србија игра свако нас се плаши, само оштро момци, додајте пун гас, шта год да се деси бићемо уз вас, можемо са свима играти одбојке, ми смо чиста десетка, остали су двојке!

  • Sasa

    28. septembar 2013 | 08:15

    Bravo kume

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA