RUKOMETAŠICE: Uzećemo zlato za SRBIJU! (VIDEO)

Naše devojke veruju u trijumf protiv Brazila i osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu. * Mi ovo moramo da dobijemo. Stvarno mislim da možemo da osvojimo ovo prvenstvo. U dobroj smo formi, idemo uzlaznom putanjom i igramo pred domaćom publikom, tako da zlato ne bi smelo da izostane - kaže Katarina Krpež

  • 1

Svi u Srbiji se nadaju da će se naše rukometašice u nedelju oko 19h popeti na krov Sveta. Očekuje ih težak duel u nedelju od 17.15 sati protiv selekcije Brazila, koja do sada nije zabeležila nijedan poraz na prvenstvu, a našoj reprezentaciji je nanela jedini.

Svi u taboru srpske reprezentacije su ubeđeni da se neće ponoviti scenario iz Niša kada su "karioke" slavile posle neizvesne završnice. One su u Kovilovu subotu provele u odmoru i druženju sa medijima, ali i Deda Mrazom.

Desno krilo našeg tima Katarina Krpež najavljuje veliku borbu i veruje u trijumf u finalu:

- Mi ovo moramo da dobijemo. Stvarno mislim da možemo da osvojimo ovo prvenstvo. U dobroj smo formi, idemo uzlaznom putanjom i igramo pred domaćom publikom, tako da zlato ne bi smelo da izostane. Polufinale smo dobili lakše nego što smo očekivali najviše zbog toga, jer smo nametnuli naš ritam. To treba da nam bude recept pred sutrašni meč - kaže Krpež

Naše devojke su silno motivisane da se revanširaju Brazilu za poraz u grupnoj fazi. Pouke su izvučene, a to će se najbolje videti u nedelju na terenu:

- Moramo da odigramo bolju odbranu nego tada. Takođe, bitno je da smanjimo broj tehničkih grešaka i uz publiku koja je definitivno naš osmi igrač da slavimo - zaključuje naše desno krilo.

Rezerni golman naše reprezentacije Jovana Risović imala je svoj trenutak slave protiv Poljske:

- Bitno mi je bilo da prve dve lopte odbranim. Posle toga sam dobila samopouzdanje,  dobro odradila posao za vreme koje sam bila na terenu i zbog toga sam presrećna. Svakako da mi puno znači i igra naše odbrane, koja i nas golmane čini boljim - kaže Risović

Ona ističe i da joj izuzetno mnogo znače saveti koje dobija od fenomenalne Katarine Tomašević:

- Katarina je trenutno najbolji golman na svetu i nadam se da će i zvanično dobiti tu nagradu. Ona je sjajna osoba i mnogo mi pomažu saveti koje mi daje. Brani zaista sjajno i kada posle nje stanete na gol, sve je mnogo lakše. Ne osećate pritisak i branite najbolje što umete - rekla je mlada nada ženskog rukometa.

Jelena Erić možda igra i poslednju utakmicu u reprezentativnom dresu i nada se da će se od njega oprostiti pobedom:

- Mislim da Brazilke ne igraju mnogo bolje nego što su igrale u meču protiv nas, dok mi igramo značajno bolje. Baš smo sinoć gledale drugo polufinale i ubeđena sam da ćemo doći do trona. Imamo podršku publike i javnosti koju smo svojim igrama i borbom na terenu zaslužile, pa se nadam  da ćemo na kraju obradovati celu naciju - kaže Erić

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Test

    21. decembar 2013 | 18:48

    Uzmimate ga za sebe, a mi ce mo da gledamo i navijamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA