Nadal pometlao Vavrinku za polufinale Madrida!

Rafa prepustio samo tri gema Švajcarcu

  • 1

Španski teniser Rafael Nadal poslednji je učesnik polufinala Mastersa u Madridu, jer je u četvrtfinalu sa 2:0 u setovima savladao Stena Vavrinku - 6:1, 6:2!

Nadal će u borbi za finale igrati protiv Stefanosa Cicipasa u subotu, dok drugi par čine Novak Đoković i Dominik Tim. Podsetimo, prvi reket sveta neće pre 16.00 časova na teren, dok će Španac i Grk istrčati na isti posle.

Da je u sjajnoj formi, Nadal je protiv Vavrinke potvrdio odmah u prvom setu. Uzeo ga je ubedljivo, i to protiv čoveka koji do do sada nijedan nije izgubio u glavnom gradu Španije.

Rafael Nadal Nadalov pogled ka polufinalu Foto: AP/Tanjug

Dve brejk lopte za dva oduzeta servisa i jedna set lopta bili su dovoljni da Nadal slavi sa 6:1. Zanimljivo je to da je Španac vezao pet gemova posle uvodnih 1:1.

Na početku drugog seta smo videli dve brejk lopte Nadala u trećem gemu, da bi u petom iskoristio tek četvrtu šansu i poveo sa 3:2. Zatim je Španac uzeo još jedna brejk, vezao tri poena i dominantno otišao u polufinale.

Bio je to ukupno 18. trijumf Španca nad vavrinkom koji je poslednji put slavio (ukupno tri puta) još 2015. u Parizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA