Srbija neočekivana teniska sila: Ima li ko više igrača u TOP 50?

Posle istorijske pobede nad Aleksandrom Zverevim, srpski as Miomir Kecmanović ulazi u prvih 50 na svetu

  • 6
Laslo Đere, Dušan Lajović, Filip Krajinović

Foto: MN Press

Srbija ove godine može da postane prava teniska sila. Osim Novaka Đokovića koji je lidet ATP liste i osvajač Gren Slemova, možemo da se pohvalimo da ćemo od ponedeljka imati čak petoricu igrača u top 50 na svetu.

Posle istorijske pobede Miomira Kecmanovića nad Aleksandrom Zverevim, naš mladi teniser je osvojio dovoljno bodova da od ponedeljka bude 50 na svetu. Podsetimo, osim Novaka koji je prvi, Srbija ima Dušana Lajovića #28,  Lasla Đerea #37 i Filipa Krajinovića #50

Kecmanović je trenutno 58., ali posle ove pobede će ući u top 50. a u osmini finala Sinsinatija se sastaje sa Robertom Butistom Agutom 11. igračem sveta. Ako njega pobedi može da ode još dalje.

1137859646

Foto: Guliver/ Michael Reaves/Getty Images

Španija ima trojicu trenutno, a Srbija četiri s tim da Kecmanović ulazi u 50, dok kod Španaca preferiraju Ramos Vinolas i Karenjo Busta koji su 51. i 53. na listi. SAD imaju trojicu...Rusija Švajcarska,  Argentina po dvojicu u Top 50, tako da će Srbija biti ubedljivo zemlja sa najviše igrača u TOP 50.

VIDEO: Miomir Kecmanović obrisao Zvereva! Da li je ovo Novakov naslednik?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA