≫ 

Nole razočaran svojom igrom: Nisam imao oštrinu, Cicipas ima potencijala da bude najbolji na svetu

Novaku ovo nije bio jedan od "onih" dana

  • 6
Novak posle poraza od Stefanosa Cicipasa, Foto: Printscreen Youtube

Srpski teniser Novak Đoković bio je nezadovoljan kako je odigrao u četvrtfinalu Šangaja i porazu od Stefanosa Cicipasa i okrivio je za taj poraz nedostatak svoje "oštrine" u udarcima.

Novak je posle velike borbe u tri seta izgubio posle preokreta mladog Grka 6:3, 5:7, 3:6, pa je Cicipas prošao u polufinale sa Danilom Medvedevim.

- Zaslužio je pobedu jer je bio bolji igrač u drugom i trećem setu. Počeo sam veoma dobro, ali posle toga nisam bio dovoljno oštar. Nedostajalo mi je malo dinamičnog kretanja, malo ubrzanja u udarcima. Nisam cela dva seta imao nijednu brejk loptu. On jeste servirao dobro i odajem mu priznanje, ali nisam zadovoljan kako sam igrao - rekao je Đoković posle meča.

Na pitanje da li je možda bilo i malo zamora, pa je to otežalo stvari, Đoković odgovara odrečno.

- Ne zapravo. Osećao sam se dobro, ali bio je to jedan od onih dana kada nisam uspeo da pronađem oštrinu koja je neophodna za ovakav tip meča - ponovio je srpski igrač.

Pošto nije uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine, izgubio je veliki broj bodova i Španac mu je sada prišao na 320 bodova. Pošto Novak brani 1.600 Rafa ima veliku šansu da ga prestigne na prvom mestu do kraja godine.

Novak kaže da zbog toga neće menjati raspored turnira i da za sada u planu ostaju Pariz i London. Olakšavajuća okolnost je što kaže da nema više problema sa povredom lakta i da ga rame ne muči.

- Igrao je vrlo kvalitetno, mislim da je uvek uspevao da odigra jako dobar i agresivan prvi udarac posle servisa. Kao što sam rekao, nisam ga terao da se dovoljno brani, davao sam mu vremena da diktira igru sa osnovne linije - podvukao je Đoković.

Što se tiče Cicipasa, srpski igrač tvrdi da Grk ima potencijala da jednog dana postane najbolji teniser na svetu.

Video: Novak neće dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    12. oktobar 2019 | 08:28

    Bravo cicipase!!!gazi,melji

  • Nemke

    11. oktobar 2019 | 16:32

    Mislim da ovde komentatori ne shvataju način bodovanja, Novak je već izgubio prvo mesto bez obzira na rezultat u Parizu. Od 4. novembra Nadal preuzima prvo mesto, razlog je prost, ima oko 1400 bodova viška a Novak i da osvoji Pariz ne može odbraniti prvo mesto. Uslov je bio, da makar u Šangaju dođe do finala. Dakle, Nadal ne mora ni da se pojavi u Parizu i biće prvi, ne brani ništa do kraja sezone. Jasno je da Đoković teško može odbraniti tron, ali sigurno da je sada važnije odbraniti Australiju. Ako uzme i osmi Australijan Open, Đoković je vladar tenisa opet najdalje u martu pošto ne brani ništa u Majamiju i Indijan Velsu. Srećno Nole!

  • Dragan

    11. oktobar 2019 | 19:20

    Cicipas nikad neće biti 1.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA