≫ 

Samo glavni sudija, bez publike i skupljača loptica: Kecmanović se prvi vraća na teniski teren

Specifične mere zaštite su na snazi zbog pandemije korona virusa

  • 0
1164442249 Foto: Guliver/ Logan Riely/Getty Images

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović vraća se takmičenju na teniskom turniru "UTR Pro meč serija" od osmog do desetog maja u Vest Palm Biču.

Igraće u jakoj konkurenciji sa Hubertom Hurkačem i Rajlijem Opelkom, tu će biti i Tomi Pol, ali su zanimljiviji uslovi pod kojima će 47. teniser planete igrati na prvom turniru u Americi.

Zbog činjenice da borba protiv infekcije COVID-19 u svetu nije još gotova, mečevi će biti igrani bez publike, nema ni skupljača loptica, te će na terenu biti samo sudija.

Uz to, teniseri će imati posebno označen prostor gde će moći da se kreću u pauzi između poena. Zanimljivo je da linijskih sudija takođe neće biti.

Partner turnira je fondacija najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji za ovaj region planira mini-turnire tokom leta, kako bi igrači "osetili reket" pred nastavak sezone. Miomir neće na ovaj turnir potpuno "zarđao" jer je u SAD imao mogućnost da trenira.

- Trenirao sam sve vreme dok sam bio u Americi. Doduše, prve nedelje sam se odmarao, ali sam posle krenuo da radim kako bih ostao u ritmu. Ipak, biće zabavno da konačno igramo prave mečeve, i radujem se tome. Doduše, bez navijača biće čudan osećaj, kao da smo i dalje na treningu. Ali, ujedno i zanimljivo - kaže srpski igrač.

Čak 125 miliona Amerikanaca će imati stream turnira, baš kao i ljudi širom sveta uključujući i Srbiju. Iz Đokovićeve fondacije podsetili su koliki značaj mogu ovakvi turniri da imaju za promociju zdravih načina života.

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA