≫ 

Saznajemo: Đoković igra za Srbiju, ide u Dejvis kup boj protiv Alkaraza usred Španije!

Spremaju se veliki okršaji u Valensiji

  • 4
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih tenisera sveta Novak Đoković biće deo reprezentacije Srbije koja će od 13. do 18. septembra nastupati u Valensiji, saznaje Telegraf.

Poziv od selektora Viktora Troickog dobili su još Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Dušan Lajović i Laslo Đere. Kapiten našeg tima je išao po rang listi, pozvao je sve najbolje plasirane tenisere kako bi branili boje naše zemlje.

Srpska reprezentacija nalazi se u grupi sa Španijom, Južnom Korejom i Kanadom, te će samo pobednik ove grupe nastaviti ka finalnom turniru koji će se krajem godine odigrati u Madridu.

Koliko će srpskoj selekciji biti teško, pogotovo protiv glavnog konkurenta za prvo mesto, govori sam sastav španske selekcije koja će se pojaviti u sastavu - Alkaraz, Pablo Karenjo Busta, Roberto Bautista Agut, Alehandro Davidovič Fokina i Marsel Granoljers.

Sastavi Južne Koreje i Kanade će biti poznati takođe do kraja dana.

Što se tiče samog Novaka, nije imao priliku da se takmiči na Mastersima koji su održavani u Severnoj Americi, male su šanse da će biti u konkurenciji za US Open zbog odluke tamošnjih vlasti da ne dopuštaju ulazak nevakcinisanim strancima.

Još vrlo malo vremena je ostalo da se vidi da li će se nešto promeniti, ali do tada, jasno je da je Novak spreman da igra za zemlju i da pokuša da se još jednom okiti "salatarom".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    15. avgust 2022 | 13:51

    Sta ce kad nema vakcinu pa ne moze da igra nigde drugde

  • Ivan

    15. avgust 2022 | 14:42

    A braca Sabanovic za dubl, ili se od te strategije odustalo, mislim da je Kecmanovic sazreo kao igrac i da moze da bude pouzdana druga tabla.

  • Pec

    15. avgust 2022 | 16:55

    Kao po običaju, kukaće da je u lošoj formi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA