≫ 

Foto dana dolazi nam iz Sarajeva: Moderna partizanka

Tokom šetnje, a i po dolasku na konačnu lokaciju, čule su se pesme "Bella Ciao", kao i povici "Mi smo Valter", "Dole Blajburg"

Pionirka, katedrala u Sarajevu, protest misa za Bleiburg Foto: Klix.ba/D.S.

U Sarajevu je danas održana komemorativna šetnja žrtvama fašističkih zločina u Drugom svetskom ratu, a hiljade ljudi odalo je počast žrtvama fašističke NDH-a šetnjom od Filozofskog fakulteta u Sarajevu do spomen-obeležja "Vječna vatra" uz partizanske pesme i antifašističke poruke.

Tako su se tokom šetnje, a i po dolasku na konačnu lokaciju, čule pesme "Bella Ciao", kao i povici "Mi smo Valter", "Dole Blajburg".

Pored pripadnika Saveza udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) šetnji je prisustvovao veliki broj građana, vrh SDP-a među kojima je i predsednik stranke Nermin Nikšić.

Član SABNOR-a Bakir Nakaš kazao je kako je cilj mimohoda reći "NE" fašizmu koji je nakon 35 godina ponovo digao glavu.

Video: Ustaše su ga otele od majke kada je imao 2 godine od smrti ga spasla Diana Budisavljević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Plamenko

    16. maj 2020 | 18:01

    Neno nisu svi nacionalisti. Pojedinacna imanja imaju svoje uknjizene vlasnike ne kao Srbin, Hrvat ili Bosnjak vec kao individua sa konkretnim imenom i prezimenim bez obzira na neciju naciju. Dakle necije imanje nije srpsko, hrvatsko, bosnjacko vec konkretno toga i toga lica. Vidi u pravu si za Srbiju ali nisi za BiH jer i u BiH zive razni narodi. Vecina mora postovati druge narode ako zeli mir u kuci.

  • mihailovic

    16. maj 2020 | 15:32

    BRAVO SARAJEVO,BRAVO BOSNO,BRAVO JUGOSLOVENKO I PARTIZANKO ! Zivela nam milijardu godina,da da bog da je pravih i istinitih Jugoslovena bar polovina ukupnog stanovnistva bivse nam SFRJ bila bi nova i najjaca u Evropi nova Jugoslavija samo nam TITO novi hvali pa da ocisti ove izdajnicka i fasisticka gamad koja se nakupila od Titove smrti 1980 do danas 2020. Z I V E L A N O V A J U G O S L A V I J A

  • Plamenko

    16. maj 2020 | 17:18

    Marko pre raspada Jugoslavije nisu postojale nacionalne drzave koje su tada nastale od SR... Tako danas postoji Hrvatska sa vecinum Hrvata, Srbija sa vecinom Srba itd. Kome se danas ne svidja u BiH moze otici u svoju maticu. Tako da danas to nije ista situacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA