• 47

Crna Gora nije izdala Srbiju, jer nije deo Srbije da bi mogla da je izda: Poruka crnogorskog ministra o slanju vojske na Kosovo

- Želimo da iznutra vidimo stanje bezbednosti na Kosovu - rekao je ministar odbrane Predrag Bošković

  • 47

Odluka Crne Gore da pošalje dva oficira u misiju KFOR na Kosovu je ispravna i jedina moguća, izjavio je ministar odbrane Predrag Bošković i dodao da "Crna Gora nije izdala Srbiju, jer nije deo Srbije da bi mogla da je izda".

Crna Gora najavila slanje vojske na Kosovo, za Vulina takva odluka neprijateljska

On je to rekao u intervjuu za Radio Crne Gore i pri tome se pozvao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da je KFOR najveći garant stabilnosti i bezbednosti srpske zajednice na Kosovu, prenosi RTCG.

- Ne vidim kako bi onda odluka Crne Gore mogla biti protiv toga ako je kompletna misija u cilju očuvanja srpske zajednice na Kosovu - rekao je Bošković.

Foto: jfcnaples.nato.int

Bošković je rekao i da je izjava ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina da odluka Crne Gore o slanju vojnika na Kosovo nije prijateljska, "emotivna i lična, pre nego utemeljena u stvarnosti i argumentima".

- Smatramo da treba aktivno da se uključimo u pitanje regionalne bezbednosti. Želimo da iznutra vidimo stanje bezbednosti na Kosovu. Zbog toga je ta naša odluka ispravna i jedina moguća. Shvatamo i frustriranost opozicije po tom pitanju - rekao je Bošković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Тодорић

    Срби у цг плаћају три пута већи порез од домородаца,јер су СТРАНЦИ.Црногорци се у Србији бесплатно лече,студирају,и плаћају исти порез као Срби. Нас су шутнули,а ми их јуримо за мало љубави,као бивша жена...ми смо идиоти.Пунктум. Заведите исто оно што они,странци,заводе нама,и овако их је десет пута мање,а мрзитеља Срба.

  • CG

    Ovo je bivsi Srbin. Slihtara bio jos kao klinac. Ono sto je meni interesantno, Vlada Srbije vise voli ovakve kao njega, nego mene koji idem na sve mitinge podrske srpskom KiM. I jos glasam protiv partije ovog.sitnog covjeka.

  • Mare

    Mrčo idi onda u tvoju Crnu Goru, i kod brace Albanaca!!! Sve bi vas ja proterao iz Srbije i pooduzimao srpska dokumenta, kao i Albancima!!!!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima