Žalimo Grke, a penzije su im PET PUTA VEĆE nego kod nas?!

Pročitajte kakvo je stanje s platama i penzijama u Grčkoj, a kakvo u Srbiji, pa procenite sami gde je bolje živeti i koga treba više sažaljevati

  • 20

Dok Grčku potresa jedna od najvećih finanijskih kriza u istoriji čovečanstva, i još uvek nema čistih naznaka da će se smiriti, većina Srba se ujedinila i stala u njenu odbranu od mera koje predlaže Evropska unija.

Ipak, kada se pogledaju njihove plate i penzije, uočava se velika razlika u odnosu na naše.

REŠAVA SE SUDBINA STAROG KONTINENTA: Danas je DAN D za Evropu i za Grčku!

Tako na primer, prosečna plata 2014. godine u Grčkoj je iznosila 817 evra, dok je u Srbiji bila 379 evra. Priznaćete, razlika je više nego dupla.

ŽESTOKA RASPRAVA U EP: CIPRAS: Novac ste dali stranim bankama u Grčkoj, a ne narodu! NEMCI: Cipras laže!

Kad je reč o životnom standardu, u Grčkoj je godišnji dohodak po glavi stanovnika 23.519 dolara, dok je u Srbiji tek 7.234 dolara.

NIJE ZLATO: Kada vidite na šta Grci troše svoju ušteđevinu, iznenadićete se!

Penzioneri u Grčkoj pokušavaju da podignu penzije. Foto: Tanjug/AP Penzioneri u Grčkoj pokušavaju da podignu penzije. Foto: Tanjug/AP

- Činjenica je da su nama u Grčkoj plate veće u odnosu na vašu zemlju, ali nam je isto tako životni standard mnogo veći, pa su nam i porezi znatno viši nego kod vas. Da ne pričam kako je od kad je čitav problem s krizom i stezanjem kaiša. Nadam se da će se iz ovog referenduma i napora Aleksisa Ciprasa, kao i čitave vlade, na kraju isplatiti - kaže Jorgos Vasilidis iz Soluna za Telegraf.

MERKELOVA I OLAND: Grci imaju TRI DANA da predlože novi plan reformi ili.. (FOTO)

Isti slučaj je i sa penzijama, pa je prosečni grčki penzioner prošle godine mesečno primao čak 960 evra, dok je prosečan srpski penzioner dobijao tek 200 evra.

Foto: Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti Foto: Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

CIPRAS NIJE JEDINI: Ovo je ČOVEK koji je odbrusio EU, rekao poslanicima da su HIJENE i izvređao Merkelovu (VIDEO)

Naravno, kao i s platama, ni ovde ne cvetaju ruže, pa je tako udeo mesečnih primanja penzionera u BDP 17,5 odsto, dok je u Srbiji 13.

Merkelova će oprostiti dug Grcima, ali postoji JEDAN uslov. I šokiraće vas koji je!

Foto: Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos Foto: Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

Javni dug Grčke trenutno iznosi 323 milijarde evra, a naš je nešto više od 25 milijarde.

I pored toga što ni nama, Srbima, ne cvetaju ruže kada su finansije u pitanju, skoro da smo jednoglasno skočili i stali na njihovu stranu kada su mere štednje i trenutni težak život u pitanju, a skoro da niko i ne pita za nas.

I, šta mislite? Gde je bolji život, u Srbiji ili Grčkoj?

(Marina Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanq

    9. jul 2015 | 16:27

    Naravno, svi imaju veće plate i penzije od nas. To nije razlog da ne pružimo podršku Grcima koji se za razliku od nas bore za svoju egzistenciju i svoje dostojanstvo.

  • Djoka

    9. jul 2015 | 16:24

    Lakśe im je nego nama, ali ne treba da klonemo duhom nego da smo uz njih i da zajedno sa njima i Rusima okrenemo viśe ledja ovim lopovima sa zapada!

  • nikola

    9. jul 2015 | 16:26

    ODLIČAN TEKST !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA