U Rusiji snimljen raketni bacač kojim je pogođen malezijski avion? (FOTO) (VIDEO)

Snimak je napravljen u subotu i potkrepljuje tvrdnje Ukrajinaca da je ovaj raketni sistem prošvercovan u Rusiju u gluvo doba noći između četvrtka i petka, a da se tek sutradan uputio od granice ka unutrašnjosti Rusije

  • 48

Ceo svet bruji o tragediji koja se desila na granici između Rusije i Ukrajine u kojoj je srušen putnički avion. Svih 298 putnika i članova posade je poginulo, a vlasti ove dve države krivicu prebacuju međusobno jedni na druge. Međutim, BUK raketni sistem, za koji se sumnja da je ispalio raketu koja je oborila avion, primećen je na glavnom putu dva kilometara od granične zone između Rusije i Ukrajine.

Vojni kamion je prevozio pomenuti raketni sistem, a celu situaciju snimio je anonimni bloger iz Rusije, koji se nalazio iza tog vozila. Ruski kamion nije imao nikakvu pratnju. Slike već uveliko kruže internetom, pa se shodno tome pojavljuju i brojne teorije.

Dva kilometara je anonimni bloger iz Rusije vozio iza pokrivenog raketnog sistema BUK 1M koji se, prema njegovim rečima, kretao iz pravca granice sa Ukrajinom. Njegovo mišljenje je da je upravo ovaj BUK napravio smrtonosni hitac.

Ukrajinci tvrde da je ovaj snimak napravljen na teritoriji Rusije, pošto tačna lokacija nije precizirana. Snimak je napravljen u subotu i potkrepljuje tvrdnje Ukrajinaca da je ovaj raketni sistem prošvercovan u Rusiju u gluvo doba noći između četvrtka i petka, a da se tek sutradan uputio od granice ka unutrašnjosti Rusije.

U napetom telefonskom razgovoru između premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona i ruskog predsednika Vladimira Putina, rečeno je da će Rusija morati da nađe uverljiv i kredibilan dokaz da separatisti koje podržava Kremlj nisu odgovorni za smrt 298 ljudi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    21. jul 2014 | 16:19

    Meni nije jasno zasto bi Rusi imali interesa da obore putnicki avion, to jedino Ukrajni I Amerikancima odgovara da optuze Ruse I ujedine zemlje protiv Rusa, meni nije samo to jasno cemu korist da oboris putnicki avion

  • Zainteresovan

    21. jul 2014 | 17:29

    I tako oni voze na sigurnom odstojanju od 3 metra iza najstroze cuvane tajne...a onda se pojavi Batman.

  • Ivan

    21. jul 2014 | 22:34

    Ovaj snimak je iz Belgoroda. Prorusi su dakle sa ovim cudom prosli Harkov neopazeno i granicne prelaze???? DOKLE VISE JEFTINE FABRIKACIJE ZA IDIOTE>>>

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA