≫ 

Postoji 6 tipova sala - evo kako da se najlakše rešite svakog od njih bez vežbanja i odlaska u teretanu

Postoji na stotine načina i na hiljade trikova da doskočite neželjnom salu

  • 0

Problem je u tome što jedan način gubitka kilograma može da pomogne jednoj osobi, ali ne i svima koji se odluče da na taj način smršaju i reše se sala.

Eliminišite salo sa "ljubavnih drški" uz pomoć 7 namirnica - od kojih nijedna nije skuplja od 100 dinara

Razlog tome je što svi imamo drugačije telo i drugačije se gojimo. Način na koji se gojimo je takođe različit kao i metod koji nam može pomoći da se rešimo neželjenih kilograma. Istraživanje koje se bavilo analizom tipa i oblika tela, kao i načina gojenja, ukazuje na 6 različitih tipova sala u zavisnosti od toga u kom delu tela se najviše akumulira.

Salo u gornjem delu tela

Foto ilustracija: Telegraf

Nagomilava se ukoliko unosite više kalorija nego što ih trošite, pa je glavni razlog zašto se ono stvara prejedanje i neaktivnost.

Kako biste ga se rešili bavite se aerobikom, hodajte, trčite ili plivajte minimum 30 minuta svakog dana. Prestanite sa konzumiranjem veštačkog šećera i zaboravite na slatka pića i hranu koji vas ne zasite, već vas prevare da na taj način unesete mnogo više kalorija.

Salo u donjem delu abdomena

Foto ilustracija: Telegraf

Uzrokuju ga stres, anksioznost i depresija. Izbegavajte stres i naučite kako da se relaksirate jer se stres hormon kortizol akumulira u stomaku. Najbolje rešenje za vas je meditacija i vežbe disanja. Pijte zeleni čaj koji je odličan u sagorevanju masti i za smirenje.

Salo u donjem delu tela

Foto ilustracija: Telegraf

Može da nastane kao rezultat povećanog unosa glutena u ishrani, pa bi dobra ideja bila da probate ishranu bez glutena. Kao vežba dobro će vam doći penjanje uz stepenice koje će da sagori salo sa vaših butina veoma efikasno i zategnuti mišiće na nogama. Ne preskačite doručak jer time aktivirate vaš metabolizam odmah posle ustajanja i nećete biti gladni kasnije u toku dana ili kasno uveče.

Otečen stomak

Foto ilustracija: Telegraf

Veliki unos alkohola može da dovede do povećanja vašeg stomaka, pa zato počnite da brojite vaša pića ako želite da vam stomak bude ravan. Smanjite alkohol jer mnoge kalorije iz njega završavaju kao salo na stomaku, koje kasnije izaziva druge zdravstvene probleme. Podelite dnevni unos hrane na više manjih obroka koji će ubrzati vaš metabolizam i pomoći će vam da imate energije tokom celog dana.

Salo na donjem delu tela uključujući i moge

Foto ilustracija: Telegraf

Ovaj problem imaju žene koje imaju probleme sa venama, ali i trudnice kada noge mogu da oteknu. Oticanje se sprečava smanjenim unosom soli koja izaziva zadržavanje tečnosti u organizmu. Nemojte sedeti nepomično duže od 30 minuta, a uvek se trudite da stojite pravo i lepo hodajte. Najbolje bi bilo da legnete i malo podignete noge kako biste sprečili nagomilavanje tečnosti u nogama.

Veliki stomak sa salom na leđima

Foto ilustracija: Telegraf

Neaktivnost dovodi do pojave sala na stomaku i leđima, pa zato odmah počnite da vežbate ako vam vaš veliki stomak i salo na leđima smetaju. Potrudite se da dovoljno spavate jer nedostatak sna dovodi do hormonskih promena i povećanja apetita i dovodi do gojenja i gomilanja sala u predelu stomaka i leđa. Hrana bogata vlaknima može da vam pomogne da smanjite apetit i da vam stomak i leđa lepo izgledaju.

Zapamtite da zdrava ishrana i aktivan način života imaju najbolji uticaj na vaš izgled bez obzira na oblik tela koji imate. Budite umereni i pre bilo kakave promene u dosadašnjim navikama u ishrani obavezno se posavetujte sa vašim lekarom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA