Noć sudijskih grešaka u NBA: Kariju oduzeta pobeda, Atlanti pomogla trojka iz auta! (VIDEO) (FOTO) (GIF)

Oklahoma i Indijana ponovo gube u seriji, Klipersima sporna pobeda u Ouklendu

  • 0

Noć koju će favoriti želeti da zaborave. Dobro ne svi, ali Indijana i Oklahoma svakako.

Ova dva tima su i u gostima pretrpeli poraze, pa tako na startu plejof runde gube sa po 2:1 u seriji.

Indijana, najbolji tim Istoka ne može da pronađe sebe protiv Atlante. U gradu Koka kole bilo je 98:85.

Iako je domaćin ceo meč bio u sigurnom vođstvu, a gosti iz Indijanapolisa pokušavali da izjednače rezultat tokom celog meča, pobedu je donekle umanjio sporan koš Džefa Tiga, junaka prvog meča serije, koji je kod 84:78 pogodio očiglednu trojku nagazivši aut liniju.

Pogledajte ispod.

Sudije to nisu videle, a posle meča je objašnjeno kako su arbitri gledali snimak iz drugog ugla, pa nisu mogli da procene da li je bombarder Atlante nagazio liniju terena.

Pomenuti Tig je bio izuzetno raspoožen, sa 22 poena i 10 skokova. Kod domaćina istakli su se Kajl Korver sa 20 poena odnosno Demar Kerol sa 18.

U Indijani: Lens Stivenson 21 poen, Pol Džordž 12, dejvid Vest 16, Roj Hibert 4?! I ovo vam dovoljno govori, u kakvoj je formi Indijana trenutno.

ŠAMAR OKLAHOMI

Memfis je defitivno ekipa koju ne želite za protivnika u NBA plejofu. Oklahoma to odlično zna od ranije, a potvrđuje se i sada.

Ekipa koju predvodi Kevin Durent je izgubila prvi meč pred gostujućim navijačima ukupno 4. od pet susreta sa Memfisom na njegovom terenu!

Ponovo je igran produžetak, ponovo su Grizliji bili bolji - 98:95.

Ovoga puta sve ide na dušu Durenta, koji je promašio trojku za pobedu u regularnom delu, ali i za izjednačenje u produžetku.

- Voleo bih da vratim vreme. Loši smo bili... u šutu za tri naročito - rekao je uznemireni Durent posle meča, a njegov trener Skot Bruk najavio detaljniju analizu posle gledanja reprize:

- Fokusiraćemo se ozbiljno na gledanje filma od večeras!

Memfis je vođen idejom Majka Konlija, koji je pet od 20 poena postigao u produžetku. Pratili su ga: Zek Rendolf sa 16 poena i rezervista Toni Alen, takođe 16.

Memfis je imao dve 30-ice u vidu Durenta i Vesbruka, ali je za pobede Oklahome, neophodno da se još neko uključi: Samo je Ibaka bio dvocifren još - 12 poena.

POL JE FAULIRAO KARIJA

Tim iz Los Anđelesa je odreagovao u potpuno žutoj hali Golden Stejta, gde su se navijači "ratnika" potpuno posvetili kreiranju prepoznatljive plejof atmosfere.

Klipersi su vratili brejk, vode sa 2:1, a meč u Ouklendu je stao u jedan šut Stivena Karija koji nije stigao ni do obruča, jer je izblokiran uz faul Krisa Pola.

Kari je bio loš sinoć, samo 16 poena, ali je sam sa dve trojke stigao protivnika u finišu. Međutim, njegov napad za potpuni preokret osujećen je uz vrlo sumnjivu reakciju pleja Klipersa.

Kliperse je vukao Blejk Grifin sa 32 poena, međutim, zanimljivo je da s njim u igri tim iz Los Anđelesa je pravio samo jedan poen razlike u proseku.

Kris Pol je meč završio sa 15 poena i 10 asistencija, dok je podatak da je Deandre Džordan imao 22 skoka, sama po sebi specifična.

Rezultati

Atlanta - Indijana 98:85 (2-1 u seriji)

Memfis - Oklahoma 98:95 produžetak (2-1)

Golden Stejt - L.A. Klipers 96:98 (1-2)

Večeras igraju

Bruklin - Toronto (1-1)

Vašington -Čikago (2-0)

Portland - Hjuston (2-0)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA