Da li Zvezdi treba Babić pored Jovanovića i Stojanovića?

Crveno-beli, navodno, već dogovorili transfer mladog defanzivca iz Vojvodine, ali ne treba zaboraviti da u svojim redovima imaju možda i dvojicu boljih

  • 11

Pored obeležavanja godinu dana od osvajanja zlatne medalje omladinaca u Litvaniji, glavna fudbalska vest dana svakako je, navodno, dogovoren transfer defanzivca Srđana Babića u Crvenu zvezdu.

Prema pisanju Žurnala, Babić će na Marakanu doći za 350.000 plus 20 odsto od sledećeg transfera, kao i da je to dogovor uprava i da se čeka samo potvrda defanzivca. Ipak, iz Vojvodine su se vrlo brzo oglasili izjavama da Babić nije prodat i da niko iz kluba nije imao nikakav sastanak sa Zvezdom.

Crvenoj zvezdi jeste u potrazi za štoperom, što je u razgovoru za Telegraf i sam trener Nenad Lalatović potvrdio, ali pitanje je da li je baš omladinac Babić idealno rešenje kada crveno-beli u svojoj omladinskoj školi verovatno imaju i bolje - Miloša Stojanovića i Vukašina Jovanovića.

- Zadovoljan sam defanzivnom linijom. Imamo Planića, Pavićevića, Lazića. Tu su mladi Jovanović i Stojanović, mada postoji mogućnost da dovedemo još jednog igrača. Zvezdinu igru ne mogu da nose igrači od 16, 17 godina, ali moraju biti u timu i dobijati šansu - rekao je Lalatović.

Kao i Babić, tako su i Jovanović i Stojanović omladinski reprezentativci Srbije. Obojica su proglašeni za nesporne talente još za vreme Slaviše Stojanovića, a Lalatović planira da od njih napravi budućnost Zvezdine odbrane. Jasno je da su im potrebne utakmice i zbog toga će verovatno neko od njih otići na pozajmicu kako bi se kalio i skupio dovoljno igara da naredne sezone nosi igru srpskog šampiona.

Da se radi o neverovatnom potencijalu govori i ponuda Fjorentine za Stojanovića u vidu milion evra i 20 odsto procenata od naredne prodaje, ali je Zvezda glatko odbila Italijane. S druge strane, Babić je imao solidnu sezonu iza sebe, gde je uspeo da zabeleži 11 mečeva u dresu Vojvodina, ali i da da gol u finalu Kupa protiv Jagodine.

Treba uzeti u obzir i to da je Zvezdina kasa praktično prazna i da je 350.00 u ovom momentu veliki novac za posrnulog srpskog giganta, kao i procenti koji više ne bi trebali da se pojavljuju u ugovorima koje crveno-beli sklapaju sa igračima.

Uporedo s ovom pričom, sa Zvezdom se povezuje i 22-godišnji brazilski defanzivac, a mi vas pitamo da li Zvezda može do titule s ovom odbranom i da li klince treba odmah gurnuti u vatru ili poslati na pozajmicu kako bi očvrsli?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dedabgd

    1. avgust 2014 | 13:28

    Jovanovic je novi Nemanja!! Vidic, vrhunski fudbaler koji treba da igra od pocetka sezone!

  • Boko

    1. avgust 2014 | 13:12

    ma ne treba ni brazilca niti babica! sedece na kraju 3 mladih reprezentativce na klupi i talentovani lazic... kakva glupost

  • Mik

    1. avgust 2014 | 17:22

    Ne treba nam Babić,a ni Brazilac. Pored Pavićevića mogu da igraju Planic i Lazić,a jednog od ove dvojice(Jovanović i Stojanović) na kaljenje,a drugi da igra kup. I to je to,4 centralna beka dovoljno za polusezonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA