DAN DERBIJA, UŽIVO: 12 navijača Partizana privedeno zbog napada na Žandarmeriju! (VIDEO)

Kao što smo vas navikli do sada i ovoga puta, sve najbitnije događaje u toku čitavog dana koji su u vezi sa 148. večitim derbijem možete pratiti na Telegraf Sportu

  • 30

Najveća svetkovina srpskog fudbala igra se od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić". Večiti derbi, 148. po redu duel između Crvene zvezde i Partizana ponovo će najverovatnije odlučivati od tituli, a Telegraf Sport kao i svaki put tokom čitavog dana obaveštavaće vas o svim događajima u toku današnjeg dana koji su u vezi sa susretom dva najtrofejnija srpska tima.

Crno-beli imaju 5 bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona Srbije i jasno je da im odgovara bilo koji rezultat osim poraza na najvećem stadionu u Srbiji, dok je sa druge strane situacija potpuno obrnuta. Crveno-belima svaki rezultat osim pobede je ravan porazu i prepuštanju titule najvećem rivalu, iako je do kraja sezone ostalo još 8 kola.

18.07 – Nekoliko minuta po izlasku igrača na teren, sudija Mažić im pokazuje da se vrate u svlačionice jer neredi na Marakani ne prestaju. Opširnije OVDE.

17.29 - PROBLEM! Dvanaest osoba privedeno je zbog tuče i napada na Žandarmeriju kod Juga. Opširije OVDE.

16:50 - Ogroman broj navijača Crvene zvezde se okupio ispred stadiona i pevaju pesme svom timu.

16:23 - Navijače Partizana je policija sprovela do južne tribine stadiona što možete pogledati OVDE.

15:45 - Prvi navijači polako pristižu na stadion Crvene zvezde, ali i dalje je mnogo veći broj policajaca, kojih najviše ima na kružnom toku kod Autokomande, gde su u toku radovi i različiti građevinski materijal koji se može iskoristiti kao oružje u mogućim sukobima navijača o čemu smo već pisali.

15:19 - Utakmica između Crvene zvezde i Partizana pratiće se širom sveta i smatra se jednim od najvećih derbija na planeti. Jedan ruski novinar je napisao svoje viđenje rivalstva između Crvene zvezde i Partizana i njihovih navijača.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

15:00 - Nema navijača u blizini stadiona Crvene zvezde, ali zato ima mnogo pripadnika policije koji će obezbeđivati da sve protekne bez incidenata.

14:03 - Evo i nekoliko zanimljivih statističkih podataka: Momčilo Moca Vukotić je odigrao najviše prvenstvenih večitih derbija, čak 25, dok mu je za vratom sadašnji kapiten crno-belih Saša Ilić koji ima dva manje. Najbolji strelac u mečevima između Zvezde i Partizana je Marko Valok koji je 13 puta pogađao mrežu crveno-belih.

13:23 - Naravno da su prognoze večitog derbija neminovne, a ishod utakmice i potencijalne junake su predviđale i srpske starlete Stanija Dobrojević i Anastasija Buđić.

12:50 - Treneri su u glavi prelomili, ne očekuje se povlačenje nekog keca iz rukava. Evo i Telegrafove analize derbija i očekivanih startnih postava.

Foto-montaža: Telegraf Foto-montaža: Telegraf

12:30 - Poslednji derbi odigran na Marakani ostao je u sećanju ljubiteljima fudbala i po logorskoj vatri koju su napravili navijači Partizana paleći čitavu tribinu. Ostaci od plamena su i dan danas vidljivi na južnoj tribini stadiona "Rajko Mitić", evo i kako ona izgleda sada.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

12:00 - Večiti derbi je najveća utakmica u srpskom fudbalu, ali njena organizacija itekako košta, kao i organizacija svih ostalih mečeva u ligi, a Telegraf vam predstavlja koje to sve troškove mora da snosi domaćin ovog meča.

11:35 - Telegraf je dan pre derbija pisao o problemima koje radovi na Autokomandi mogu da izazovu uoči derbija, pre svega je mnogo kamenica, šipki i svog mogućeg "oružja" koje može poslužiti navijačima ukoliko dođe do sukoba.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

11:20 - Pravdu na terenu će deliti najbolji srppski sudija Milorad Mažić koji će po deseti put u karijeri biti arbitar na večitom derbiju. Ni jedni, ni drugi prethodnih godina nisu bili zadovljni njegovim deljenjem pravde, a evo kako su ocenjivali njegovo znanje.

11:00 - Nenadu Lalatoviću će ovo biti drugi put u trenerskoj karijeri da vodi ekipu iz Ljutice Bogdana u utakmici protiv najvećeg konkurenta i protivnika, dok će na drugoj strani Zoran Milinković debitovati na klupi crno-belih kao strateg u večitim derbijima. Trener Zvezde je upoznat sa svim kvalitetima i iskustvom koje rival ima u svojim redovima, ali najavljuje pobedu, dok je sličnog razmišljanja i njegov kolega na suprotnoj strani.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Marko Todorović Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Marko Todorović

10:50 - Podsedsetimo se za početak dana svih dešavanja na prethodnom 147. večitom derbiju kada je Partizan iskoristio prednost domaćeg terena i pobedio Zvezdu 1:0 fenomenalnim pogotkom Nikole Drinčića iz slobodnog udarca.

Pratite sve o 148. Večitom derbiju OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hm

    25. april 2015 | 12:41

    1:2

  • Mamba

    25. april 2015 | 13:02

    A kako to ovaj derbi odlucuje titulu? Nemaju Zvezda i Partizan isto bodova a ovo poslednje kolo da bi odlucio derbi. To samo kod nas ima... Liverpool izgubi titulu prosle god od malih timova i to na kraju. Sta mi igramo, tragedija!

  • sRbska

    25. april 2015 | 11:54

    Zvezda je ime šampiona .......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA