MARIJU JE BILO DOSTA: Samo želim da idem kući

Težak turnir je iza britanskog tenisera

  • 3

Endi Mari je ponovo bio blizu, i ponovo je poklekao pred Novakom Đokovićem u Melburnu. Britanski teniser izgubio je četvrti put od Srbina u finalu Australijan opena, a ukupno pet puta u karijeri.

Novinari su ga odmah pitali za analizu finala.

- U suštini sam odmah na kraju meča video statistiku. On je osvojio 25-26 poena više od mene, ja sam napravio 25-26 više neiznuđenih grešaka. Mislim da mi forhend nije bio kako treba na početku meča. Bolji je bio u trećem setu, ali to je sve.

>>> Đoković otkrio zašto uvek ljubi teren posle osvajanja Australijan opena!

- Na kraju drugog seta sam izgubio gem 40-0, i to mi je teško palo. Možda sam mogao da izjednačim u tom setu. Iskoristio sam dosta prilika. Onda sam u trećem setu posle ribrejka ponovo kreirao šanse. Onda sam u taj-brejku promašio dva druga servisa zamalo. On je odservirao na T liniju as, koji je bio zamalo napolju. To je to - rekao je Mari.

Škot je rekao da se prvim letom vraća kući.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Počeo sam nekoliko mečeva dosta sporo, razumljivo iz nekih aspekata. To nije dobar način da započnete meč protiv Novaka. Ali, ponosan sam na to kako sam se borio, i što sam došao u ovu poziciju. Sad se radujem što idem kući.

Bio je ovo težak turnir za njega, zbog toga što je svakog momenta čekao vesti o porođaju svoje supruge Kim, a bio je i blizu odustajanja kada je njegov tast, Najdžel Sirs, trener Ane Ivanović, doživeo infarkt na početku turira.

>>> NOLOVAČKO KOLO: Evo kako Srbi đipaju i slave Đokovićevu pobedu! (VIDEO)

Mari je na ceremoniji posebno pozdravio Kim.

- Bilo je teško ovih dana, čak i da ne uzmem u obzir rezultat finala. Da sam izgubio i u trećem i u četvrtom kolu, bilo bi teško zbog svega što se desilo. Ona je sjajna, i sve je izdržala. Morao sam da joj se zahvalim što mi je dozvolila da igram i pored svega.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ne znam koliko sam bio daleko od pobede. U prvom setu kao da nisam ni bio tu, ali su drugi i treći bili tesni, bio sam agresivniji. Mislim da sam mogao da igram bolje. Bio sam u meču do samog kraja u svakom našem okršaju na gren slemovima. Skoro tri sata smo igrali meč od tri seta.

Kada se njegov tast našao u lošoj zdravstvenoj situaciji, Mari je razmišljao o odustajanju sa turnira.

>>> Ko je to prvi čestitao Đokoviću čim je spustio pehar? (VIDEO)

- Bio sam blizu da odustanem, nisam nikad bio u takvoj situaciji. Bili su to tešk dani, ali srećom, on je sada dobro. Sada samo želim da idem kući - rekao je na kraju Mari.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki626

    31. januar 2016 | 15:14

    Pusti te fore... Želeo si ti pre svega da uzmeš pehar....a Georgina se porađa već treću nedelju...

  • Dim

    31. januar 2016 | 15:10

    Nije njemu dosta on je Skot.Dobice on jos puno puta jer ni sam ne veruje sta ga snaslo.

  • 323

    31. januar 2016 | 17:57

    Nece se ona poroditi barem za jos jedno 2. nedelje i ja joj zelim sve ok. U ovom mecu nisi imao sanse. To je tako koliko da ti pricas drugacije. Ni u jednom setu nisi imao sanse a pricao si da si ih imao i u predhodnim finalima koje ste odigrali. I svaki put si izgubio. Pa dovoljno je pogledati medjusobni skor u vasim mecevima?? Gde je tu sansa za pobedu? Nema, porazi u nizu. I to ce tako biti i u buduce. Sve dok ti pricas sam sa sobom, zaboravi na pobedu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA