Vratio se posle 10 godina u Zvezdu i odmah poručio: LIGA ŠAMPIONA!

Novi igrač Zvezde predstavljen na Marakani

  • 15

Novi fudbaler Crvene zvezde Andrija Luković (22) rekao je da je napredovao u Holandiji, iako nije debitovao za prvi tim PSV-a, i da će to pokazati u novom klubu.

Doskorašnji fudbaler PSV iz Ajndhovena potpisao je trogodišnji ugovor sa Zvezdom i tako se vratio u klub za koji je igrao u mlađim katagorijama.

OTIŠAO SA 12 GODINA

- Zahvalio bih se klubu na poverenju i mogućnosti da budem deo Crvene zvezde. Spreman sam da se borim za mesto u timu. Otišao sam iz Zvezde sa 12 godina, ali mi se povratkom ostvario san - rekao je Luković na promociji na stadionu Rajko Mitić.

Luković je dodao da mu se u Holandiji nisu poklopile kockicke kako bi debitovao za najbolji tim PSV-a.

- Da bi igrao u inostranstvu moraš da budeš 20 odsto bolji od domaćih igrača. I pored toga što nisam debitovao za prvi tim, mislim da sam mnogo napredovao.

Luković, koji je golom protiv Francuske doneo omladinskoj repreznetaciji Srbije titulu prvaka Evrope 2013. godine, poručio je da se najbolji snalazi na mestu "desetke".

- Igrao sam i krilo i zadnjeg veznog. Mogu da odgovorim na više pozicija.

35 MEČEVA U HOLANDIJI

Zna šta ga čeka u narednoj sezoni.

- Znam da je primarni cilj ulazak u Ligu šampiona i da se osvoji dupla kruna u domaćem prvenstvu. Voleo bih da dam doprinos svemu tome - poručio je Luković, koji će u novoj sezoni nositi dres sa brojem 31.

Luković je u drugom timu PSV-a odigrao 35 utakmica, i kako piše dnevnik iz Ajndhovena, bio veoma razočaravajući. Uz jedan postignut gol, niju uspeo da isprati očekivanja koja su ga pratila po dolasku u Holandiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    24. jun 2016 | 15:38

    Долази млад, код Грофа, изузетног мотиватора и тренера. Можда и буде нешто од њега. Само да не долазе од 30+ као код неких, јер то је поуздани знак распада система. Пензионери не требају играти фудбал. Неки шах, боћање..,то је за њих.

  • misirac

    24. jun 2016 | 17:35

    Dobro je što se planira tim za sledeću, odnosno onu tamo sezonu. Ovaj mali, Babunski i još par talentovanih treba da budu kostur tima za jedno 2 godine.

  • MikiGrobarRUSSIA

    24. jun 2016 | 23:56

    hahahhahahha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA