≫ 

Reprezentativac Velsa najpre kum preko Skajpa, a zatim igra protiv Belgije! Ko će u polufinale EP?

Tekstualni prenos meča uživo možete pratiti od 21.00 čas na Telegraf Sportu

  • 2

Veliku borbu vodili su u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, veliku borbu vodiće i na njemu - fudbalske reprezentacije Velsa i Belgije od 21.00 čas igraju drugi četvrtfinalni meč na EURO.

Nepoznanica nema, a Vels je možda u blagoj prednosti jer nisu izgubili nijedan od ta dva meča u kvalifikacijama. U Briselu je bilo 0:0, dok je Gerep Bejl rešio onaj u Kardifu golom u 25. minutu (1:0).

Ipak, Belgijanci su donekle važili za pritajenog favorita ovog šampiponata. Čak i onda kada su u grupnoj fazi poraženi od Italije na otvaranju (2:0). Potom su usledile pobede protiv Republike Irske i Švedske, da bi u osmini finala izbacili Mađarsku rezultatom 4:0.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Velšani su, uz Island, najprijatnije iznenađenje ovog prvenstva. Dobili su Slovake i Ruse u grupi, a poraženi su od Engleza golom u nadoknadi vremena. Autogol Severne Irske doneo im je plasman u četvrtfinale.

Tome kao da se nisu ni nadali. Dokaz za to je slučaj dvojice reprezentativaca Nila Tejlora i Krisa Gantera.

Prvi je kupio karte za koncert Bijonse  kako bi iznenadio suprugu za rođendan, dok je drugi danas trebalo da bude kum rođenom bratu. I biće, ali putem Skajpa.

Poslednje četvrtfinale Velšani su igrali davne 1958. godine na SP, kada su poraženi od Brazila (Pele je bio strelac). Prema Bejlovim rečima, ta utakmica im je negde u podsvesti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Znamo sve o tom četvrtfinalu. Utakmica protiv Belgije će biti najveća od tada. Sad smo ponoov zablistali i veoma sam srećan. Čak smo otišli i korak više od Engleza - rekao je Bejl.

Kris Koleman verovatno ništa neće menjati i izaći će u formaciji 4-4-2, dok će i Mark Vilmots ostati dosledan i na teren će poslati 4-2-3-1.

Belgijski stručnjak neće moći da rauna na Jana Fertongena koji se ozbiljno povredio na treningu, a tamošnji mediji prenose informaciju da Vilmots ima veliku dilemu da li Bačuaja i Karaska da ubaci od početka umesto Martinsa i Lukakua.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Utakmica se igra u Lilu, a to može da bude prednost Belgijancima jer je njihov najbolji igrač Eden Azar igrao za istoimeni klub. Od njega će dosta zavisiti, a uzdizanje forme je potvrdio protiv Mađara.

Na poslednja četiri meča viđeno je samo pet golova, po jedna pobeda na obe strane i dva remija.

Pobednik ovog meča igraće u polufinalu sa Portugalijom, koja je nakon penala savladala Poljake.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA