Tuga: Iznenada preminuo član najvoljenije rumunske reprezentacije

Daniel Prodan umro u 44. godini od posledica srčanog udara

  • 1

Rumunski fudbal je u šoku: preminuo je Daniel Prodan (44), neizostavni član čuvene generacije rumunskih fudbalera koja je napravila "bum" na Mondijalu u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. godine, gde je igrala četvrtfinale.

Prodan je preminuo od posledica srčanog udara, u svojoj kući, pred očima supruge.

Hitna pomoć, koja je ubrzo stigla na lice mesta, nije mogla da pomogne nesrećnom Prodanu.

Odmah pošto je tužna vest objavljena, saučešće porodici uputili su Prodanovi bivši klubovi Steaua, Atletiko Madrid, Fudbalski savez Rumunije i ostali.

- Predsednik kluba i čitav upravni odbor šalju saučešće porodici. Počivaj u miru Daniel Prodan - glasi poruka Madriđana, za koje je Rumun igrao u sezoni 1997/1998.

- Ovo je težak udarac. Ne mogu da verujem da ga više nema. Bez teksta sam - izjavio je bivši predsednik rumunskog fudbaldskog saveza Mirčea Sandu.

Foto: Guliver/David Cannon/ALLSPORT Foto: Guliver/David Cannon/ALLSPORT

Prodan, koji je za reprezentaciju odigrao 53 utakmice i postigao jedan gol, afirmisao se u Steaui za koju je igrao četiri sezone. Van Rumunije igrao je za Atletiko, Rendžers i kratko za Mesinu. Karijeru je završio 2003. godine u Nacionalu iz Bukurešta.

Prodan će najviše ostati upamćen kao deo reprezentacije Rumunije koja je, uz bugarsku i švedsku, bila otkrovenje Mundijala u SAD. Bio je to tim sastavljen od velikh asova poput Hadžija, Popeskua, Radučojua i ostalih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Александар Џунић

    17. novembar 2016 | 12:16

    Па после критикују Дуција да прича бајке. Брутални капитализам прождире талентоване младиће, док се одртавела трулеж наслађује тако зарађеним парама и њиховим девојкама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA