Pomislio je: ''Bože, šta bih dao da meni sada lopta dođe'', a zatim na današnji dan dao jedan od najlepših golova u istoriji našeg fudbala (VIDEO)

Prošlo je 27 godina od magičnog meča Dragana Stojkovića Piksija i Jugoslavije

  • 6

Većina ljubitelja fudbala u bivšoj Jugoslaviji meč tadašnje reprezentacije na Svetskom prvenstvu 1990. godine protiv Španije smatra za jedan od najboljih koji su Plavi odigrali u svojoj istoriji.

Tim koji je Ivica Osim predvodio sa klupe dobio je Furiju u osmini finala rezultatom 2:1, ali tek nakon produžetaka.

Oba gola postigao je Dragan Stojković Piksi, a onaj njegov prvi svakako spada u  jedan od najlepših koji su naši momci dali. Centaršut Vujovića, prebacivanje lopte ka Stojkoviću od strane Kataneca, i maestralan potez magičnog Piksija.

- Pomislio sam: ''Bože, šta bih sada dao da meni lopta dođe'' - rekao je Stojković u jednoj od emisija koje su se bavile analizom fudbala bivše države.

Zanimljivo je bilo i kako su španski mediji tada objasnili taj prvi Piksijev gol.

- I umesto direktnog udarca, Stojković je, sa sigurnošću princa i drznika, volej pretvorio u strašnu minijaturu. Produženim volejom, volejom koji se meri peščanim satom, Stojković je, iz rebra, propustio Martina Vaskeza (najbolji španski igrač u ulozi beka) i golmana Zubizaretu. I onda, sa sigurnošću velikog toreadora zadao završni udarac - pisala je Valensuela tada.

Ali nikako ne smemo zaboraviti ni taj drugi gol. I danas mnogi smatraju da je gol iz slobodnjaka možda i lepši od prvog.

- Kada je lopta prebacila živi zid, znao sam da će završiti u mrežu - jasan je bio Stojković.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije Čikago

    26. jun 2017 | 15:36

    Najveći ikada.

  • Miki

    26. jun 2017 | 15:03

    Nikad vise srpski fudbal nece imati igraca takvog kalibra,a poztvovsnosti da igra za svoju zemlju. Tad je fudbal kod nad i licio na fudbsl,ovo danas samo manekeni i mensdzeri igraju i kolo vode. Toliko

  • Bgd

    26. jun 2017 | 14:38

    Partizanova skola.. veliki pikseta..5 partizanova zvezda..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA