OVA SLIKA SVE GOVORI: Fudbaleri Srbije žele da Miha ostane! (FOTO) (VIDEO)

Ponašanje srpskih reprezentativaca govori o dobroj komunikaciji sa selektorom, a pošto ih je formirao kao tim i dobro upoznao, možda Mihajlović zaslužuje šansu i u narednom kvalifikacionom ciklusu

  • 33

Pre nešto manje od godinu dana mediji su se bavili svađom selektora fudbalske reprezentacije SrbijSiniše Mihajlovića sa kapitenom Branislavom Ivanovićem i njegovim zamenikom Aleksandrom Kolarovim. Miha je za bolnih 0:3 protiv Belgije na "Marakani", u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu, okrivio dvojac najiskusnijih.

U utorak u Kardifu, zanimljivo, opet 3:0 za goste, ovog puta to smo bili mi, a jedan od junaka pobede bio je upravo Kolarov, koji je posle postignutog fenomenalnog gola potrčao ka klupi da podeli radost pre svega sa selektorom, a onda i s ostalim saigračima.

Odmah je pritrčao i nasmejani Lazar Marković, ubrzo su se pridružili i drugi. Sve ovo, ne samo radost zbog gola, već i celokupno ponašanje, pokazalo je da su svađe ostavljene tamo gde i pripadaju, u prošlosti, reprezentacija je, uprkos neuspehu u pokušaju da se plasira u Brazil, stvorila makar pozitivnu atmosferu i vidljivo je da selektor i fudbaleri (bar većina njih) vole kad su zajedno.

Glas fudbalera nikad nije bio presudan kada su birani selektori, pa sigurno neće biti ni ovog puta. Ono što bi trebalo uzeti u obzir je da su "ratne sekire" uglavnom zakopane, da je državni tim stekao fizionomiju i da imamo talentovanu generaciju koja se već prekalila u duelima sa jakim reprezentacijama poput Belgije i Hrvatske.

Mihajlović je taj tim formirao, imao je hrabrosti da sprovede svoju viziju za koju Srbija uglavnom nije imala strpljenja i definitivno je taj koji najbolje poznaje mogućnosti momaka koji će biti oslonac u budućnosti, bez obzira na to ko bude selektor.

Jedan primer od pre više od 20 godina iz našeg fudbala govori da "seča glava" zbog neuspeha ne mora da bude pravilo. Ivica Osim doživeo je krah u pokušaju da se kvalifikuje sa tadašnjom reprezentacijom Jugoslavije na EP u Nemačkoj 1988. Zadržan je na kormilu reprezentacije, a u Italiji 1990. zamalo da se plasiramo u polufinale, što je najveći rezultat našeg reprezentativnog fudbala pod bilo kojim državnim imenom u protekle tri i po decenije.

Možda i Mihajlović zaslužuje novu priliku, tim pre što je pokazao više hrabrosti nego nekad Osim u, objektivno, mnogo težoj situaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja-PFC

    11. septembar 2013 | 22:29

    Miha treba da ostane,a ljajic neka igra u trabzonsporu!

  • milos

    11. septembar 2013 | 22:23

    Sta pricate ljudi moji? Imamo jedno od najboljih odbrana na svetu( verovatno najbolju) a ispali smo tri kola pre kraja. Bosna ce biti na SP, mozda i Crna Gora. Zamislite Island i Albanija su jos uvek u igri za plasman na SP. U normalnoj drzavi Mihajlovic bi bio smenjen pre godinu dana

  • micko

    11. septembar 2013 | 21:53

    Neka ostane ali da vrati Ljajica i sa Maticem smo jaki kao nikad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA