Iranci ljuti zbog grudi brazilske voditeljke na žrebu za SP!

- Zar bi je ubilo da je obukla pristojnu haljinu pa da na miru možemo da gledamo žreb? Stavi hidžab, daj nam da gledamo izvlačenje - samo su bili neki od komentara na oskudnu haljinu Fernande Lime

  • 6

Brazilska manekenka Fernanda Lima postala je svetska zvezda i jedno od napominjanijih imena na društvenim mrežama, posle učešća na žrebu za Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Međutim, u Iranu lepa Brazilka našla se pod embargom, pošto se pojavila u prilično slobodnoj haljini. Tamošnja televizija morala je da sledi nama čudne zakone i izreže sve kadrove sa Fernandom, što se uvek radi kada se na ekranu pojavi neprilično obučena žena po njihovim kriterijumima. Cenzura, zamućivanje kadrova ili čak digitalna montaža kojom se žena "obuče" u nešto prihvatljivije u Iranu su uobičajeni.

- Haljina koju voditeljka nosi ne slaže se sa našim pravilima za emitovanje - izjavio je Adel Ferdosipur, voditelj iranskog TV prenosa.

Iranci nisu bili srećni zbog cele situacije, a putem Fejsbuka i Tvitera bes su delom usmerili na voditeljku.

- Zar bi je ubilo da je obukla pristojnu haljinu pa da na miru možemo da gledamo žreb - oglasio se jedan navijač, dok je drugi imao savet za Fernandu:

- Stavi hidžab, daj nam da gledamo izvlačenje.

Bilo je i izrazito uvredljivih komentara, a srušena je i Fernandina Fejsbuk stranica.

Skoro istovremeno Irance je razbesneo lažni tvit Lionela Mesija u kojem je ismejao njihovu fudbalsku reprezentaciju, pa je srušena i njegova stranica na Fejsbuku. Kad su otkrili da je u pitanju greška, Iranci su se  izvinili najboljem svetskom fudbaleru, a ubrzo se pojavila Fejsbuk stranica pod nazivom "Iranci se izvinjavaju Fernandi Limi i Leu Mesiju" na kojoj se Iranci koji misle drugačije izvinjavaju zbog svojih sunarodnika.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA