Džordanu je 51. rođendan: Kad bi samo još jednom ponovio ove poteze! (VIDEO)

Znate li da je leteći Majkl u jednom poluvremenu osam puta ukrao loptu protivnicima?!

  • 4

Legendarni košarkaš Majkl Džordan napunio je 51 godinu što je bio povod da vas podsetimo na neke od njegovih mnogobrojnih vanserijskih poteza.

Malo je nabrojati sve njegove rekorde i priznanja koja je dobijao. Dovoljno je reći da je šest puta osvajao NBA ligu sa Čikago Bulsima i da je u svih tih šest finala proglašavan za najboljeg igrača finalne serije.

Jedan od najkompletnijih igrača koje je košarka videla. Imao je sve, i dobar šut i sjajne fizičke predispozicije i dobru odbranu i igru leđima, a ono što je najbitnije, imao je neverovatan pobednički mentalitet.

Mnogi kada pričaju o ovoj živoj legendi, vole da spomenu njegova zakucavanja koja su bila impresivna. Džordan je dva puta pobeđivao na Ol-star takmičenju u zakucavanjima, a pamtiće će se njegov duel sa legendarnim Dominikom Vilkinsom.

Džordan je uvek bio lider na terenu i uvek je bio taj koji će preuzeti odgovornost na sebe, ali nije bio sebična zvezda koja je sebe stavljala u prvi plan. Timska igra je za njega uvek bila važna, što dokazuju i njegove sjajne asistencije tokom karijere.

Da bi igrač bio kompletan u košarci, potrebno je da poseduje igru u oba pravca. Legendarna 23 Čikago Bulsa drži rekord po ukradenim loptama u jednom poluvremenu. Džordan je za dve četvrtine uspeo da oduzme čak osam lopti protivnicima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb Cop

    17. februar 2014 | 14:22

    Srecan rodjendan doktore!

  • Blatobran

    17. februar 2014 | 15:35

    Jedan jedini, ne ponovljivi...ostali su dobre kopije...srecan rodjendan doktore!!!

  • delijesever1989

    17. februar 2014 | 15:16

    Zasto sam bio klinac kad je on igro :(((((.Srecan rodjendan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA