STOJANOVIĆ: Ne znam šta ću s desnim bekom!

Trener fudbalera Crvene zvezde priželjkuje da njegovi igrači ne igraju pod tenzijom, i da protiv kragujevačkog Radničkog prikažu igru iz drugog poluvremena protiv Napretka

  • 5

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović mogao bi da postane drugi najuspešniji trener u crveno-belih kada je u pitanju niz pobeda u nacionalnom prvenstvu, ali njega takvi podaci ne zanimaju.

- Nisam znao za taj podatak. Ne interesuju me takvi podaci, jedino što me zanima je krajnji rezultat kad podvučemo crtu - rekao je Stojanović na konferenciji za novinare pred utakmicu sa kragujevačkim Radničkim.

- Nova utakmica, novi ispit, novo dokazivanje za nas. Moramo da uđemo u meč mnogo bolje nego protiv Napretka, da budemo kompaktniji i organizovani, jer oni imaju igrače koji mogu da iskoriste naše trenutke nepažnje. Moramo da stremimo da odigramo celu utakmicu kao drugih 45 minuta protiv Napretka - tvrdi Stojanović.

Ovih dana se najviše spekulisalo o poziciji desnog beka, za koju je bio uigravan i Nejc Pečnik. Stojanović kaže da ipak nije doneo konačnu odluku ko će zaigrati.

- Kada je u pitanju zamena za Petkovića, još ne znam ko bi mogao da ga zameni. Videćemo posle današnjeg treninga. Imamo par alternativa, isprobavali smo nekoliko kombinacija tokom prethodne nedelje. Najveći problem su nam štoperske pozicije, jer tu imamo povređene igrače, a da nije tako, znali bismo da bi Savo Pavićević igrao na Petkovićevoj poziciji. To bi nam bilo rešenje, međutim Krneta i Martinović imaju problema s povredama, ne znam koliko će biti spremni, a Pavićević i Kelhar nisu mogli da treniraju punim intenzitetom.

Sve bi bilo drugačije da je Saša Cilinšek registrovan...

- Ne znam ko je kriv za celu situaciju, ali to nije ni bitno, jer ne menja situacija sve i da to znamo. Pokušavamo da uradimo nešto povodom toga. Značio bi nam ljudskim i igračkim kvalitetima, pogotovo u ovakvoj situaciji.

Novinari su konstatovali da Zvezda i dalje ima dosta oscilacija u igri.

- Sigurno je da ne igramo onako kako želimo tokom čitave utakmice. Puštamo protivnike da budu opasni po naš gol, što nikako ne želimo. Mislim da je to neka vrsta psihološke barijere, koja dolazi do izražaja na utakmicama, dok je recimo na treninzima i pripremama mnogo drugačije - rekao je Stojanović, dodajući:

- Pokušavamo da opustimo igrače da ne budu pod prevelikom tenzijom, jer zbog nje ne mogu da se opuste i da igraju kako umeju.

Radnički je u prošlom kolu ubedljivo poražen od Partizana (0:5), ali to nije razlog za potcenjivanje, smatra Zvezdin trener.

- Nikoga ne potecenjujemo, naravno da postoje utakmice u koje ne ulaziš punom snagom, ali to nije sada slučaj Mi smo svesni da ako ne damo 120 odsto, nećemo utakmicu završiti onako kako želimo. Imaju veći kvalitet nego što pokazuje rezultat protiv Partizana - rekao je Stojanović, ne želeći da se posebno osvrće na promenu trenera u Radničkom.

Fudbaleri Partizana svoj meč 19. kola igraju dan posle Zvezde.

- Mnogo lepše je kad nas neko lovi. Manji je pritisak na nama - rekao je Slaviša Stojanović.

NINKOVIĆ: NISAM HTEO DA POČNEM UTAKMICU PROTIV NAPRETKA

Miloš Ninković ne želi "kilav" ulazak u meč u subotu.

- Moramo maksimalno da uđemo u meč, kada smo takvi, niko ne može da nam parira. Ni slučajno da ne bude kilavo kao protiv Napretka, najbitnije je biti maksimalno koncentrisan i da se samo mi pitamo - rekao je Ninković, koji nije počeo utakmicu protiv kruševačkog kluba.

- Imao sam strah jer sam doživeo dve povrede za kratko vreme. Nisam hteo da se nešto iskomplikuje previše, i onda sam u razgovoru sa šefom, možda malo više ja, odlučili da ne igram tu utakmicu od početka. Ušao sam u poslednjih pola sata kako bih malo probio barijeru. Sada već treniram punim intezitetom, straha više nema - rekao je Miloš Ninković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(U.M./B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA