≫ 

Da li je Ožegovićev gol najlepša akcija Partizana u ovoj deceniji? (VIDEO)

Navijači sa oduševljenjem prepričavaju fenomenalne poteze koji su prethodili pogotku

  • 38

Fudbaleri Partizana su trijumfom protiv Jang Bojsa obezbedili proleće u Evropi, ali je dan posle utakmice u fokusu akcija prilikom drugog i pobedonosnog gola crno belih.

U današnjem, modernom fudbalu svedoci smo prelepih akcija, poteza i golova. Jedan igrač je u stanju da trenutkom inspiracije reši meč i donese pobedu svojoj ekipi.

Kada se majstorskim potezima individualca, pridruže saigrači i zajedničkim snagama se podrede kolektivu, onda je uživanje potpuno, a upravo to navijači najviše cene.

Lepota fudbala ogleda se u timskoj igri, dopadljivoj onima koji su došli da bodre voljeni klub. Rezultat i lepršava igra ne idu često "ruku pod ruku", posebno kada se radi o srpskim klubovima.

Međutim, navijači Partizana složni su oko jedne stvari - u Humskoj je viđena najlepša akcija crno belih u evropskom takmičenju.

>>>Ožegović izdominirao u navijanju posle utakmice! (VIDEO)

>>>Pogledajte ludinicu na stadonu posle gola Ožegovića koji je odveo Partizan u nokaut fazu Lige Evrope! (VIDEO)

Foto: Vladimir Milovanović

Svesni važnosti meča i onoga što donosi, fudbaleri Partizana su igrali hrabro i odlučno sa vidljivom željom da kolo pre kraja ostvare plasman u narednu fazu Lige Evrope.

Ono što su izvela četvorica fudbalera u crno belim dresovima, prepričavaće se verovatno do neke nove slične ili još lepše akcije.

Da je majstor driblinga, Marko Janković je pokazao nebrojeno puta. Lakoća sa kojom "prodaje" finte protivnicima je gotovo nestvarna, pa vrlo često izmami aplauze navijača.

Upravo je Janković bio začetnik akcije koja je donela slavlje na terenu i tribinama.

Kao na malom fudbalu, krilni igrač je "okrenuo" dvojicu čuvara i poslao pravovremen pas ka Tavambi. Dva dodira Kamerunca sa loptom bila su dovoljna da izbaci Danila Pantića pred gol rivala.

Talentovani fudbaler je prepoznao da nije trenutak za realizaciju, krajičkom oka je video Ožegovića i rešio da ga uposli "iz prve".

Foto: Telegraf

U maniru prekaljenih golgetera, Ožegović je na trenutak usporio i dao sebi prostor da "namesti glavu" kako mu odgovara. Poleteo je Ožegović kroz vazduh i preciznim udarcem glavom poslao loptu u mrežu.

>>>Krici Ivice Ilieva parali nebo nad Humskom: Grmeo je crven i na ivici suza, a onda je poveo navijanje u loži! (VIDEO)

"Ludnica" na tribinama je dostigla vrhunac, ali su igrači na terenu hladne glave priveli utakmicu kraju.

Esencija timske igre u kombinaciji sa malim majstorstvima pojedinaca, donela je Partizanu uspeh na koji se čekalo 13 godina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nscz

    24. novembar 2017 | 22:34

    Mora se priznati da je najlepsa akcija jer sve ostale golove su davali sa penala

  • Outsider

    25. novembar 2017 | 10:41

    Bio je i penal, Ozegovic je prvo igrao rukom pa glavom samo je to neko isekao u reziji. I Jankovic je prvo igrao desnom pa levom nogom a to nije dozvoljeno kad si na svojoj polovini. Mislim da je i Pantic napravio prekrsaj jer je gledao u protivnickog igraca dok je okrenut ledjima a to se u sesnarstercu ne sme jer je golman u dresu druge boje. A akcija je lepa.

  • čarls bronson

    24. novembar 2017 | 20:36

    Tavambina solo akcija je bila "a la Maradona" . Šteta što je izgubio dah kod realizacije .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA