Da li je to došlo vreme da se Zvezdi i Partizanu više ne smeju svirati penali? (VIDEO)

Poznato je da večiti često znaju da imaju vetar u leđa od strane sudija, ali je bespotrebno dizati ''frku'' kada su odluke opravdane. Razlozi za to i te kako postoje...

  • 25

Novo kolo Super lige - novi sporan detalj koji prvog radnog dana u sedmici diže tenzije u srpskom fudbalu!

Tako ni ovo 18. nije bilo izuzetak, nakon što je Crvenoj zvezdi dosuđen penal protiv Čukaričkog.

Brđani su bili nezadovoljni odlukom sudije Dejana Santrača koji je na početku drugog poluvremena dosudio penal za crveno-bele, a to nezadovojstvo su delili i ostali ''ljubitelji fudbala'' koji ne navijaju za Zvezdu.

Nisu bili u pravu, jer je odluka sudije bila opravdana. A to je potvrdio i sudijski ekspert FSS Igor Radojčić:

Rekao bih da je ovo jedan iz serije bespotrebnih startova. Nisam siguran da bi Pešić i stigao ovu loptu. Povlačenje je evidentno, tako da je ispravno dosuđen kazneni udarac.

Nešto slično smo imali i u 16. kolu kada je Partizanu dosuđen penal protiv Mačve u finišu meča.

Domaći tim je osuo drvlje i kamenje po sudiji Nenadu Đokiću, jer je ovaj u 83. minutu smatrao da je Danilo Pantić fauliran.

Mažićev dodatni sudija u evropskim mečevima je bio u pravu, što je Radojčić ponovo potvrdio.

Na snimku se jasno vidi da se igrač Mačve kreće. Napravio je pokret unazad, napravio je i prekršaj, što znači da je bio penal - jasan je bio Radojčić.

Otuda se i postavljaju logična pitanja:

- Zašto se klubovi javno bune na opravdane sudijske odluke u korist Crvene zvezde i Partizana?

- Da li se to večitima više ne smeju svirati penali koji to jesu, zarad mira u srpskom fudbalu?

Možda odgovor leži i u tome da su crveno i crno-beli često znali da dobijaju poklon penale u sezonama iza nas. Onda zbog toga i možemo da razumemo stalno nezadovoljstvo ostalih klubova.

Nisu tu u pitanju samo penali. Znale su sudije često, možda čak i prečesto, da guraju večite nekim drugim spornim odlukama. Slažemo se da je to postalo iritantno za koga god ''mi'' navijali.

Ali da bi srpskom fudbalu bilo bolje, odnosno da bi ozdravio, sudije bi trebalo kažnjavati odmah posle spornih mečeva. Po kratkom postupku. 

Foto: Marko Todorović

Tada bi ostali klubovi trebalo da budu složniji i dosta glasniji u momentu kada odluče da javno iskažu nezadovoljstvo. Ne samo da se dan-dva provlače po medijima, a da trećeg ''mrak pojede'' sve što su rekli.

Ovako, javna istupanja klubova bez ikakvog pokrića samo ''baca senku'' i na one reči koje su izgovorili ili koje će izgovoriti u budućnosti, gde su u potpunosti u pravu.

Da je ''oštar rez'' potreban - svima je jasno! Samo je potrebno pronaći i pravi način!

Udar na one opravdane penale večitih ništa neće pomeniti...

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    27. novembar 2017 | 12:56

    Мало је чудно да је сваки досуђени пенал Звезди чист као суза, а да већина пенала досуђених њима се може подвести под "слободно судијско уверење" које је увек у њихову корист.

  • Terza i Ćoki srpski velikani

    27. novembar 2017 | 13:00

    Ekspert Radojičić?hahaha.Da je svirao penal za Čukarički do ovog nazovi penala ne bi ni došlo.Nego da ponovimo kao prošle godine :Sila Boga ne moli ali Bog silu ne voli!ps.nemojte se čuditi ako Keln bude imao sreće i izbaci vas.

  • Mire

    27. novembar 2017 | 13:00

    Taj penal sto je sviran u nedelju zvezdi je vise kontra faul trebao je igrac zvezde dobiti zuti karton , vreme je da se Fss pozabavi sudijama , cast Mazicu i njegovoj ekipi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA