STIŽU MILIONI: Evo koliko su novca Zvezda i Partizan zaradili u Ligi Evrope posle plasmana u 1/16 finala! (VIDEO)

"Večiti" ostvarili značajan finansijski prihod zahvaljujući učešću u grupnoj fazi Lige Evrope

  • 39

Srpski klubovi ostvarili su fantastične rezultate u Ligi Evrope i dodatno "napunili" svoje kase. Crvena zvezda i Partizan prihodovali su nešto više od pet miliona u evropskom takmičenju.

Crveno beli su trijumfovali u poslednjem kolu grupne faze i u direktnom duelu eliminisali Keln čime su posle 25 godina obezbedili proleće u Evropi.

Zvezdin put do nokaut faze bio je dug i nimalo lak. Srpski vicešampion je krenuo iz prvog kola kvalifikacija i domogao se eliminacione runde Lige Evrope.

Eliminicijom Florijane u prvom kolu Zvezda je zaradila 215 hiljada evra, da bi svakim sledećim korakom zarada malo po malo rasla.

Uspešno završen dvomeč sa Irtišom doneo je crveno belima 225 hiljada evra, dok je trijumf nad Spartom i plasman u plej of rundu vredeo 235.000 hiljada evra.

Posle tri kola kvalifikacija crveno beli su inkasirali 675.000 evropskih novčanica.

>>>KONAČNO! Zvezda dočekala evropsko proleće, četvrt veka se čekalo na ovo! (VIDEO)

>>>Zvezda uradila nešto što niko nije uspeo ove sezone u Ligi Evrope!

Kada je posle revanš meča protiv Krasnodara u Beogradu bilo jasno da će se Zvezda naći u grupnoj fazi, bilo je jasno i da će taj plasman doneti dodatnu zaradu od 245.000 evra.

Učešćem u grupi Zvezda je prihodovala 2.6 miliona evra, ali to nije sve. UEFA je pripremila novac za svaku pobedu i remi, pa su crveno beli značajno dopunili kasu.

a

Pobeda nad Kelnom u prvom kolu obezbedila je srpskom predstavniku i 360.000 evra, dok su za tri remija nagrađeni istom svotom. Fudbaleri Zvezde su novim trijumfom nad "jarčevima", ovog puta u odlučujućem meču, doneli klubu još 360.000.

Drugo mesto u grupi donelo je 300.000 evra, a plasman u eliminacije dodatnih 500.000 u evropskim apoenima.

Suma sumarum, Crvena zvezda je do sada zaradila 5.400.000 evra.

Foto: Vladimir Milovanović

S druge strane, Partizan je nadmetanje u evropskim okvirima započeo u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno beli su bili bolji od podgoričke Budućnosti i time zaradili 320.000 evra. Međutim, Olimpijakos je bio nepremostiva prepreka na Partizanov putu, ali im je i eliminacija donela 420.000, a dodatnih 260.000 kao deo sledovanja svakom šampionu koji ne obezbedi plasman u Ligu šampiona. Kada se sve sabere, radi se o cifri od 1.000.000 evra.

Samim ulaskom u Ligu Evrope, Partizan je kao i Crvena zvezda zaradio 2.6 miliona evra. U svojoj grupi crno beli su ostvarili dve pobede i za to zaslužili ukupno 720.000, dok su im dva remija donela 240.000 evra.

Kao i u slučaju Crvene zvezde, Partizanu je drugo mesto u grupi donelo 300.000 evra, a plasman u narednu fazu dodatnih 500.000.

>>>Neprijatan poraz Partizana u Kijevu: Dinamo naterao crno-bele da se dobro zamisle pred nastavak Lige Evrope (VIDEO)

>>>SKANDAL U KIJEVU: Pretučeni kamerman i montažer TV Partizan uoči meča sa Dinamom! (VIDEO)

Računica je jasna, crno beli su do do sada zaradili 5.360.000 evra.

Iako je već sada ostvaren veliki uspeh, svaki novi trijumf "večiti" će dodatno naplatiti.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doka.czv

    7. decembar 2017 | 23:42

    Bravo Terzo...pa nek i dalje neki govore kako ne znas da vodis zvezdu!!!Sto se mene tice budi sto duze u zvezdi...a oni sto su te pljuvali kad niko nije hteo da preuzme klub nek se pokriju po usima i da cute!

  • Darko

    7. decembar 2017 | 23:50

    Sa tim sto male komsije ne mogu da napune svoj lavor a Crvena Zvezda je napunila 5 puta stadion ( Sparta,Krasnodar,Bate,Arsenal,Keln) to je ukupno preko DVESTAPEDESET HILJADA GLEDAOCA (250000) puta 25e sto je prosecna karta bila dolazimse do racunice da je Zvezda samo od karata zaradila preko SEST MILIONA EVRA racunajuci i kvalifikacione utakmice! A tek ce i jos ce zaraditi sto na prodaji sto opet od pune Marakane !!!!

  • Alen Riviera

    8. decembar 2017 | 00:15

    Terza izvini što smo bili nepoverljivi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA