≫ 

Zvezda savladala LASK i "dobila" novo pojačanje, pogodio i Jevtović! Kladioničarski penal nije pomogao Austrijancima!

Uspešno završen i treći zadatak

  • 3

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su LASK sa 3:1 i tako zabeležili i treću pobedu na pripremama u Austriji i zadržala stopostotan učinak pred početak sezone.

>>> Svi bi selfi sa Ebisiliom: Novo pojačanje Zvezde zaludelo Delije u Austriji! (FOTO)

Dvostruki strelac bio je Nemanja Milić, dok je gol za 3:1 i konačan rezultat postigao novajlija Milan Jevtović sa bele tačke.  Na ovoj utakmici je Zvezda po prvi put primila gol u Austriji, a i on je došao posle veoma sumnjivog penala za LASK.

Zvezda je meč počela u sastavu: Borjan, Gobeljić, Stojković, Savić, Hajdin, Krstičić, Meleg, Srnić, Milić, Ben, Stojiljković. Manjak štopera i povreda Srđana Babića na utakmici sa Apolonom, naterala je Vladana Milojevića da "krpi" tu poziciju i da od starta tu igra Filip Stojković, dok je na njegovoj prirodnoj poziciji desnog beka igrao Marko Gobeljić.

Zvezda je u prvom poluvremenu igrala bolje, imala je više prilika pred golom, a i zatresla je mrežu u 19. minutu, kada je Nemanja Milić odlično skočio posle centaršuta Bena sa ivice kaznenog prostora sa desne strane.  Bio je najviši u skoku i zakucao je loptu iza leđa golmana LASK-a.

Slavlje fudbalera Zvezde posle prvog gola; Foto: Telegraf.rs

U nastavku meča za Zvezdu je debitovao novi golman Zoran Popović, koji je zamenio Borjana, a u igru je ušao i Branko Jovičić umesto malo primetnog Nenada Krstičića.

Zvezda je počela da vrši pritisak od starta drugog poluvremena, a to se isplatilo u 52. minutu, kada je Nemanja Milić "namirisao" grešku odbrane LASK-a. Presekao je povratnu loptu ka golmanu, prešao čuvara mreže i ubacio loptu u praznu mrežu.

Milojević je kasnije uigravao i tim sa dva klasična napadača, pošto je u igru ušao Aleksandar Pešić, a na terenu je ostao i Nikola Stojiljković, koji se pomerio desno u takvoj postavci igre.  Stojiljković je imao priliku u 57. minutu da postigne svoj prvenac, ali je golman LASK-a lako odbranio njegov pokušaj sa ivice kaznenog prostora, gde je imao mnogo slobodnog prostora za šut.

Nešto kasnije Zvezda je skoro potpuno izmenila tim. U igru su ušli Nenad Milijaš, Milan Jevtović,Strahinja Eraković, Aleksa Terzić, Dejan Joveljić... Milijaš je u 76. minutu snažno šutirao ka golu, a jedan defanzivac protivničke ekipe je rukom zaustavio njegov šut i sviran je penal za Zvezdu.

Detalj sa meča Crvena zvezda - LASK; Foto: Telegraf.rs

Kazneni udarac je izveo Milan Jevtović, koji je tako postigao prvenac, na sličan način kao i Dejan Meleg, koji je tako pogodio protiv Rida za svoj prvi gol u Zvezdi. Novi čuvar mreže Zoran Popović u gotovo da nije imao ozbiljnijeg posla, a u nekoliko navrata je sigurno intervenisao i hvatao ubačene lopte u kazneni prostor.

Narednu utakmicu, koja će biti i poslednja provera Zvezde na pripremama u Austriji, crveno-beli igraju protiv Bohemijansa u ponedeljak. U prethodnim utakmicama Zvezda je savladala Rid sa 2:0 i Apoel sa 1:0.

Nekoliko minuta kasnije mogao da duplira prednost, ali je golman LASK-a dobro intervenisao, pa je Zvezda dobila samo korner, posle koga je zapretio Meleg. Ipak, rezultat je ostao nepromenjen.

Borjan je u 33. minutu dobro intervenisao i sprečio izjednačenje, a to je faktički bila i jedina pretnja LASK-a u prvom poluvremenu.

Teren: Teren: U Vindišgarstenu

Gledalaca: 500

Strelci: Miliћ u 19. i 53, Јevtoviћ (p) u 78. za Crvenu zvezdu, a Ulman (p) u 45. za LASK.

CRVENA ZVEZDA: Borјan, Gobeljić, Stoјković, Savić, Haјdin, Krstičić, Meleg, Ben, Srnić, Milić, Stoјiljković.

Igrali su јoš i: Popoviћ, Јovičiћ, Јevtoviћ, Pešiћ, Miliјaš, Terziћ, Јoveљiћ, Erakoviћ, Nikoliћ.

LASK: Pogatec, Vostri, Mihorl, Ulman, Ramsebner, Teteh, Holand, Ranftl, Goiginger, Santos, Šlager.

VIDEO: Milan Borjan otkriva da li želi da ostane u Zvezdi

Ipak, na samom isteku poluvremena, sudija neshvatljivo svira penal za LASK posle duela u kaznenom prostoru kod izvođenja kornera. Retko ko bi ovakav penal svirao na zvaničnoj utakmici, a još je čudnije da se svira na prijateljskoj. Na tribinama su mogli da se čuju komentari "mora da je igrao kladionicu".

Pobunila se brojna Zvezdina publika, koja se sjatila u Vindišgarsten sa svih strana Austrije. Bunili su se i igrači, a po završetku poluvremena i Vladan Milojević. Precizan sa bele tačke bio je Ulman i tako je poluvreme završeno nerešenim rezultatom.

Foto: Telegraf.rs

SASTAVI

Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    30. jun 2018 | 18:49

    Bravo momci... Samo napred do novih titula! 🏆⚽🇷🇸

  • Semajlirane-pufne

    30. jun 2018 | 20:59

    Sve je ok sto se tice igre i transfera samo mi nije jasno zašto smo prodali frimponga...mogao je biti rezerva i dalje čak je prošle sezone odigrao protiv Krasnodara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA