≫ 

UEFA otvorila disciplinski postupak protiv Zvezde!

Ponovo je kobni član 14 problematičan za crveno-bele

  • 25

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Zvezde nakon utakmice protiv Suduve. Kako se navodi u saopštenju Evropske kuće fudbala, protiv crveno-belih je pokrenut postupak po dva osnova.

Prvije rasističko ponašanje, odnosno pesme koje su pevali navijači prema članu 14. Diciplinskog pravilnika UEFA, a drugi je zbog blokiranih stepenica, koje UEFA često kažnjava i ne toleriše, prema članu 38. Pravilnika UEFA o bezbednosti.

Zvezda je u prošlosti već kažnjavana zbog ovog člana 14, koji UEFA podvodi pod "rasizam", zbog ponašanja navijača na utakmicama iz prethodne sezone.

Navodi se da će UEFA doneti odluku o ovom slučaju 10. avugsta.

Podsetimo i da Zvezda neće imati podršku Delija na gostovanju u Litvaniji, jer je klub kažnjen zbog incidenata koji su navijači Zvezde imali po završetku meča u Rigi protiv Spartaksa sa policijom.

UEFA je prethodnih dana izuzetno oštra po pitanju kažnjavanja klubova, pa je tako Olimpik iz Marselja zbog višestrukih prekršaja iz prethodne sezone kažnjen uslovno na dve godine zabranom učešća u UEFA takmičenjima, kao i igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama, ali je u u obavezi da zatvori delimično stadion za naredne utakmice, tako što će tribine sa najvatrenijim pristalicama biti prazne, a takođe je kažnjen i sa 100.000 evra.

VIDEO: Delije uz "Marš na Drinu" posvetile koreografiju Kosovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nothing else matters

    26. jul 2018 | 17:54

    Zvezdu ukopavaju navijači

  • YYY

    26. jul 2018 | 17:41

    E tako nam i treba! Sad kad nismo nikad blizi LS vi i dalje terajte inat UEFI i "bodite se s' rogatim" Zbog pojedinih usijanih glava izgubicemo milione eura. Vise mi je Kosova na vrh...

  • Obudovac

    26. jul 2018 | 18:51

    Čuj razisam kakva budalaština, a pevaju samo istinu nisu ništa pogrešili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA