≫ 

Partizan bira sportskog direktora: Saša Ilić postavio uslove - uprava na potezu!

Kako smo i najavili, legenda kluba prvi pik za funkciju, a pregovori dve strane uveliko traju

  • 28
MIloš Vazura i Saša Ilić Foto: MN Press

Prva i druga runda pregovora između čelnika Partizana i kapitena Saše Ilića, u vezi sa njegovim preuzimanjem funkcije sportskog direktora su okončane u minulih 15-tak sati i, za sada, sve ide u dobrom smeru, ali ruke dve strane još nisu stisnute, saznaje Telegraf.

Kapiten i živa legenda crno-belih ima jasne uslove pod kojima želi da se prihvati posla u teškom trenutku, a oni podrazumevaju i strategiju u budućem radu sportskog sektora, ali i transparentnost u podacima, budžetu, uloženom i utrošenom novcu.

Većina od pomenutih uslova nisu problem za čelnike Partizana, koji žele Ilića na pomenutoj funkciji i on je praktično prvi i jedini predlog, dok im neke stavke, jasno je kao dan, ipak ne idu na ruku.

Stavka koja je u ovom momentu jedini “kamen spoticanja”, a na kojoj kapiten insistira je javno iznošenje podataka o ukupnom dugu Partizana, koji je već dugo vremena “u magli”. U bliskoj prošlosti čelnici su u nekoliko navrata, čak i u kratkim vremenskim distancama, iznosili potpuno različite podatke o “minusu” u Humskoj i to je ono što brine navijače.

Ilić na poslednjem okupljanju fudbalera Partizana Foto: Nikola Tomić

Da bi se neki projekat započeo valjano, potrebno je znati koliko crno-beli zaista duguju i koje je odricanje potrebno da bi se cifra u budućnosti dovela do razumne. Ideja je da sve to “pročešlja” i reši revizorka kuća, a podaci iznesu pred javnost i navijače u trenutku kada bi novi čelnik bio predstavljen na funkciji. I tek onda može da se krene u “razradu” daljeg plana.

Dolazak Ilića na funkciju sportskog direktora podrazumevao bi pravljenje dugoročne strategije, sistema po kome bi kompletan sportski sektor funkcionisao (prvi tim i Omladinska škola), a gde bi, za početak, bili rešeni oni najurgentniji problemi, kako bi se u budućnosti došlo do rezultata i trofeja. Odnosno, Partizan vratio na mesto koje mu pripada.

Kada pomenuti urgentni problemi budu rešeni, uslov je i da se za sportski sektor, na nivou kluba, odredi budžet uz pomoć kojeg će moći da funkcioniše, odnosno sprovodi plan u delo i to je takođe nešto sam čim su saglasne obe strane.

Ilić u zagrljaju doskorašnjeg direktora Ilieva Foto: fkpartizan.rs

Jedna od najbitnijih stavki je autonomija u radu sportskog sektora, na kojoj je Ilić, saznajemo, takođe inistirao. Kako se ne bi ponavljale “specifične pojave” - Jurij Vakulko, Suli Dramani, Vladimir Đilas (...) i još more sličnih promašaja, koje sportski sektor nije ni želeo, ali su u ekipu stizali uz “amin” nekog drugoga iz kluba, uslov je da se sa tom praksom prekine. Ma, kakvi i čiji intersi stajali u pozadini priča.

Ukoliko se dve strane dogovore, Saša Ilić će potpisati ugovor na (najverovatnije) tri godine i on će biti taj, kao prvi čovek sportskog sektora kome je to u opisu posla, koji će doneti odluku u vezi sa imenovanjem novog trenera prvog tima. Sve dosadašnje spekulacije u javnosti, gde se od odlaska Mirkovića pominju imena pojedinih stručnjaka, niti su tačne, niti imaju utemeljenje.

Nema sumnje da je dolazak Ilića na mesto sportskog direktora, u teškom momentu, pravi potez i za početak bi ugasio požar u Partizanu, ali je potrebno mnogo rada i truda, ne samo u sportskom sektoru, nego na svim nivoima kluba, da bi poljuljani velikan iz Humske ponovo stao na noge.

>>> Atletiko je iz Madrida u Torino doneo velikih 2:0, ali večeras ih napada sila s Kristijanom Ronaldom na čelu! A kvota da Juventus ide dalje (Prolaz 1) je čak 4,10! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus - Atletiko Madrid.

VIDEO: Grobari pevaju uprava napolje

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    12. mart 2019 | 12:56

    Ovi opet po starom !?? Ovaj ilic je vec 2 ugovora uzeo cirkusu a da se nije posteno oznojio!!! Sad ga iz prvog tima !!?? Penzionisu i prebacuju u direktorsku fotelju !!??? I opet ugovor na puno godina !!?? Zemljace moj.trebao si ti odavno u penziju.a ne da sedis na klupi i uzimas lepe pare..tako bi uradio svako ko "voli " svoj klub..!!!..necete se vi "leba najesti" od sase ilica .!! On vidi samo sebe....zivi bili pa videli .!!

  • fisherman

    12. mart 2019 | 13:48

    Jedini kamen spoticanja je transparentno poslovanje i dug Partizana koji je vec poodavno u magli. Pametnom dosta,valjda je Sale bas takav.

  • Budak

    12. mart 2019 | 13:41

    Ljudi,jel neko video Pantica negde!? Ajde Panticu brani upravu propalu i ove balvane od igraca.SVI NAPOLJE BANDO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA