Terzić: Zahavi hoće da kupi OFK Beograd

Poznati fudbalski menadžer želi da kupi "romantičare", ali ga koči nepostojanje zakona o sportu

  • 2

Pini Zahavi, menadžer iz Izraela, veoma je zainteresovan za kupovinu OFK Beograda, ali prema rečima prvog čoveka kluba sa Karaburme Zvezdana Terzića, taj posao je za sada na dugom štapu. Nepostojanje zakona o sportu, kojim bi bilo rešeno pitanje privatizacije klubova, predstavlja prepreku za Izraelca.

- Razgovarali smo više puta sa Zahavijem, on ima želju da kupi OFK Beograd. Međutim, prvo pitanje njegovih advokata jeste da li i na koji način njihov klijent može da ostvari profit. To je u ovakvom ambijentu, gde su klubovi i dalje registrovani kao udruženja građana, nemoguće. Ja bih mu sutra prodao klub. Želim da posle 17 godina klub prepustim nekome ko može da napravi uspeh, ali država to ne dozvoljava - rekao je Terzić.

Predsednik "romantičara" dalje navodi da mogućnost za neko legalno finansiranje kluba od strane Zahavija ne postoji jer nema zakona koji  bi to omogućio.

- Mi ne možemo da napravimo nikakav vid saradnje sa Zahavijem ili bilo kojom drugom zainteresovanom stranom. Tražimo rešenja, ali ih je nemoguće naći u ovakvim zakonima - naveo je Terzić.

Prethodnih dana je i trener kluba s Omladinskog stadiona Zlatko Krmpotić apelovao na državne organe da se što pre nešto promeni oko zakona koji regulišu sport kako bi se strancima omogućilo da ulažu u srpski fudbal.

Zahavi je široj srpskoj javnosti postao poznat kada je njegov menadžerski fond otkupio ugovore Lazara Markovića i Nikole Maksimovića i letos učestvovao u njihovim transferima u inostranstvo. Takođe, odveo je i bivšeg fudbalera "romantičara" i kapitena omladinskih prvaka Evrope Marka Pavlovskog u Porto.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sashki

    14. novembar 2013 | 14:10

    Znači zakonom I politikom se zabranjuje da osim blizanaca niko ne sme da uzme titulu

  • Sajber kurajber

    14. novembar 2013 | 11:57

    I ilegalno nije strasno,samo da prestane ova beda u srpskom sportu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA