≫ 

Pravila kojih svaki roditelj mora da se pridržava na igralištu

Lepo vreme uvek izmami na igrališta mališane i njihove roditelje

  • 0

Kako na igralištu ima mnogo dece i roditelja, treba imati na umu da postoje neka pravila ponašanja kojih se treba pridržavati kako bi se mališani bezbedno igrali i kako bi roditelji izbegli eventualne probleme.

Odlučila je da ne viče na dete 2 nedelje i sada otkriva kako je to uticalo na njihov odnos

Deca uče od roditelja kako da se ponašaju i usvajaju model ponašanja od starijih koji su im autroritet, s toga morate da znate kako da se ponašate na igralištu da bi ih i vaša deca usvojila i igrala se bezbedno sa ostalom decom. Ovo su neka od pravila kojih roditelji treba da se prodržavaju i na šta treba da obratite pažnju kada se nađete na igralištu.

Foto: Promo/Pazite na vašu decu i učite ih lepom ponašanju na igralištu.

Ako igralište ima kapiju – zatvorite je za sobom

Kapija je tu sa razlogom i veoma je važno da je zatvorena jer je deci potrebno samo par sekundi da vide da je kapija otvorena i da kroz nju istrče na ulicu gde im preti opasnost od vozila.

Posmatrajte okolinu

Potpuno je ok da pričate sa drugim roditeljima na igralištu i opustite se. Ali, ako vaše dete ima običaj da se gura sa drugom decom, da se potuče ili neko dete gurne sa tobogana morate da ga pazite i držite na oku. Sa mnogo dece koja trče okolo može da se desi da se neko saplete i padne, a deca ne umeju odmah da se izvine jedno drugom ako nešto pogreše.

Nemojte da uzurpirate neku spravu ukoliko druga deca čekaju na nju

Kao i u teretani, nemojte zadržavati neku spravu predugo ukoliko druga deca čekaju na nju. Starija deca treba da znaju sama kako da dele stvari i koliko je dosta da se igraju na jednoj spravi ako na nju čekaju druga deca, ali kada su deca mala onda je odgovornsot na vama.

Ne morate da ćaskate sa drugim roditeljiama, ali nemojte ni da budete grubi

Foto-ilustracija: Profimedia/Igrajte se sa decom na igralištu i vodite računa o njihovoj bezbednosti.

Skroz je ok ako ne želite da ćaskate sa ostalim roditeljima, ali nemojte da budete grubi i da izbegavate da odgovorite ljubazno na neko pitanje. Odgovorite, nasmejte se i onda vratite fokus na vaše dete ili decu.

Pazite na najmlađe

Veliku decu treba ponekad podsetiti da treba da vode računa o mlađoj. Mala deca bi trebala da imaju prednost u odnosu na stariju. Roditelji će veću pažnju posvećivati maloj deci ili bebama, ali to nije razlog da starija deca jure okolo bez kontrole i kao pomahnitala.

Poštujte pravila parka

Ako nisu dozvoljeni psi, nemojte onda vašeg ljubimca dovoditi na igralište. Pravila su tu kako bi deca mogla da budu bezbedna i da se igraju kako žele. Na nekim igralištima zabranjeno je i pušenje.

Napravite pauzu, ali nemojte predugo da gubite decu iz fokusa

Potpuno je razumljivo da proverite vaš telefon ili da čitate knjigu na igralištu. Svako zaslužuje malo vremena da se odmori, ali to ne treba da ugrožava bezbednost ni vašeg deteta ni druge dece koja se nalaze na igralištu.

VIDEO: Ko je bolji roditelj, mama ili tata?

(Telegraf.rs/popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA