TOSHIBA SATELLITE u925t: Hibrid na pola puta (FOTO) (VIDEO)

Toshiba U925t je odličan izbor kako za poslovne ljude, tako i za one koji vole da imaju najnovije i najbolje gadžete

  • 1

Pojava Windows 8 stavila je pred proizvođače hardvera više problema nego koristi. Omraženi Metro UI, unificrani nalog, problematične aplikacije odbija kupce od novog Microsoftovog operativnog sistema pa se proizvođači hardvera dovijaju na razne načine da privuku mušterije.

S obzirom na to da je upravo ovaj OS namenjen prenosnim uređajima i tabletima, nemoguće ga je izbeći, a trenutno je maltene postao standard na hibridnim uređajima koji lagano zamenjuju ultrabukove.

Toshiba Satellite u925t spada upravo u ovu novu kategoriju, ni tablet ni laptop, već mešavina ova dva. Za razliku od, recimo, Asus Transformer Book kom se tastatura odvaja, ovde to nije slučaj.

Tastura je zakačena za ekran na prilično zanimljiv način, pa tako kad pomerate ekran nagore, otkrivate touchpad, a zatim i celu tasturu. Ekran može da se nagne maksimalno 90 stepeni u odnosu na tastaturu, što i nije neki problem, ali ne može da se odvoji od nje.

Tehničke karakteristike su impresivne, što se i očekuje od renomiranog proizvođača kao što je Toshiba. Srce sistema čini Intel i5 na 1,7 GHz, dok je za prikaz slike zadužen Intel HD 4000 integrisana grafika. Interni RAM ima 4 GB, dok se za skladištenje podataka koristi SSD od 128 GB.

Najbitnija stvar na bilo kom tabletu je, naravno, ekran sa dijagonalom od 12,5 inča i rezolucijom od 1366x768 piksela. Ono što nam je zasmetalo je nizak brightness samog uređaja, oko 250 luksa, što je nedovoljno za lagodno korišćenje po sunčanom danu. Takođe, iako je ekran zaštićen Gorilla Glass-om, uvek postoji realna opasnost da ćete ga ogrebati tokom transporta.

Od priključaka tu su dva USB-a, Card Reader, HDMI, priključak za slušalice i još jedan USB port verzija 3.0. Za povezivanje sa drugim računarima Toshiba u925t koristi Intel Centrino Wireless adapter koji pokriva A, G i N protokol i Bluetooth 4.0.

Toshiba u925t poseduje prednju i zadnju kameru. Da biste koristili zadnju kameru, morate pomeriti tablet dva centimetra nagore u odnosu na tasturu. Kamera ima 3,1 MPix i pravi vrlo solidne fotografije.

Tokom korišćenja postalo nam je jasno da je velika procesorska snaga kao posledicu imala i veliku disipaciju toplote, što je dovodilo do priličnog zagrevanja zadnjeg dela uređaja. Takođe, bez obzira na programe za ograničavanje potrošnje, neće vas impresionirati autonomija baterije.

U ostalim aspektima ovaj uređaj nas nije nimalo razočarao. Zahvalujući jakom procesoru sve aplikacije rade bez problema, a sam Windows 8 funkcioniše besprekorno.

Za pohvalu je postepeno slajdovanja tasture koje prvo otkrije touchpad, što ume da prilično olakša korišćenje ovog uređaja tokom surfovanja Facebook-om.

Navikli smo da od Toshibe dobijemo na test izuzetne uređaje, a U925t ne spada u tu kategorjiu. Toshiba je želela da napravi pre svega jak laptop, što je rezultiralo nešto manjom autonomijom baterije.

Toshiba U925t je odličan izbor kako za poslovne ljude, tako i za one koji vole da imaju najnovije i najbolje gadžete, posebno ako su vam postojeći tableti slabi, a laptopi previše glomazni.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA