NEĆE BITI DUDINA BRIGA VEĆ PEŠIĆEVA: Umesto u Crnoj Gori, Džejsi Kerol u Azerbejdžanu

Američki košarkaš, jedan od najboljih Realovih igrača, dobio je azerbejdžansko državljanstvo i igraće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Nemačke

  • 0

Beli Amerikanac Džejsi Kerol (29), jedan od najboljih košarkaša Reala ove sezone, dobio je državljanstvo Azerbejdžana. To znači da nema ništa od njegovog igranja za Crnu Goru kao naturalizovanog reprezentativca, što su pre nekoliko dana objavile podgoričke "Vijesti".

Tako ga nećemo videti u okršajima sa srpskom reprezentacijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013-18. avgusta ove godine u Srbiji, a 2. septembra u Crnoj Gori.

Kerol je od danas, međutim, pod pažnjom Svetislava Pešića, ne kao Zvezdinog trenera, već kao novog selektora nemačke reprezentacije, čiji je protivnik Azerbejdžan u kvalifikacionoj grupi. Nemci su mu tako gosti 27. avgsuta, dan uoči Karijevog 63. rođendana.

– Imao sam ponude mnogih reprezentacija, ali ne žalim što sam izabrao azerbejdžansku. Postigli smo dogovor o svim detaljima. Drago mi je što ću posle učešća u Evroligi imati priliku da igram i u mečevima za odlazak na Evropsko prvenstvo – izjavio je Kerol.

Nedavno je predsednik azerbejdžanske košarkaške federacije Levent Turkans rekao da se računa na još dvojicu Amerikanaca u kvalifikacijama. To su Ni Kaner Medli, takođe belac, koji igra u Valensiji, i Čarls Dejvis iz turskog Banvita.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA