Ovaj umetnik slika tehnikom "kažiprst na telefonu"

Petar Zorkić “Tête-à-tête” izložba od 1. oktobra u UK Parobrod

  • 0
Petar Zorkić

Intimno/ Foto: Petar Zorkić

Petar Zorkić, kantautor i sociolog, predstaviće beogradskoj publici prvi put svoje crteže u okviru samostalne izložbe u UK Parobrod.

Specifična tehnika kojom Petar radi je crtanje prstom u telefonu u sistemskoj aplikaciji “notes” (tzv. kažiprst na telefonu).

Crteži (izloženi na 300g grafičkom papiru) nastali u proteklih godinu dana predstavljaju melanž različitih motiva, od aktova, minimalističkih figura, životinja, preko situacija i predmeta iz svakodnevnog života, do pejzaža.

Izložbeni radovi su nastali kao vizuelna priprema za Petrov drugi studijski album na kojem će biti i kolaboracija sa muzičarima iz regiona i sveta kao što su: Rhani Krija (Sting), Max Kochetov, Miloš Nikolić, Milena Jančurić, Vasil Hadžimanov, Marko Louis, Serg Dimitrijević (Earth, wind & fire) i dr.

Izložba je ujedno i najava albuma koji nosi naziv “Tête-à-tête”.

Na izložbi će biti predstavljeni i audio-video zapisi demo snimaka pesama nastalih u proteklih godinu dana, od kojih će se neke naći u studijskoj verziji na pomenutom albumu.

Otvaranje izložbe “Tête-à-tête” zakazano je za 1. oktobar 2021. godine u 19h, u UK Parobrod, a radovi će biti izloženi do 10. oktobra 2021. godine.

O AUTORU:

Petar Zorkić je rođen u Bangkoku (Tajland) 1986. godine. Završio je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a autorskom muzikom se bavi od srednjoškolskih dana. Na festivalima i koncertima u zemlji i inostranstvu, nastupa kao kantautor i lider svog muzičkog projekta „PetarZ“ i kao član drugih muzičkih sastava. Objavio je debitantski album „Riddlephore“ za izdavačku kuću „Mascom records“ 2019. godine. Koautor je himne "Exit" festivala pod nazivom "Tribe", kao i muzike i aranžmana numere "Samo bez straha" izvedene na "Beoviziji". Kao tekstopisac, aranžer, kompozitor i instrumentalista učestvovao je na više muzičkih izdanja u zemlji i regionu (Marko Louis, Jelena Petošević, MVP, Božo Vrećo, Ron Holsey i dr.). Radio je kao muzički saradnik na predstavama u pozorištima "uško Radović“ i „Boško Buha“. Trenutno priprema svoj drugi album "Tête-à-tête", po kojem je ova izložba i dobila ime.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA