SA PINTU OŽIVLJAVA OTPISANE! Ponovo igraju Kadu, Mijailović, Maksimović, Asamoa!

Portugalski stručnjak na utakmici sa Smederevom nastavio trend koji je započeo sa pružanjem šanse igračima koji kod prethodnika nisu imali minutažu. Protiv Hajduka iz Kule rešio da u igru ubaci Srđana Mijailovića, Natanijela Asamou i Nikolu Maksimovića, igrače koji su u prethodnom periodu bili van tima zbog "povrede leđa", miokarditisa, i "lošeg vladanja"

  • 0

Crvena zvezda vodi jednu od najburnijih sezona u istoriji... Odavno je obelodanjeno da je ekipa iz Ljutice Bogdana u prevelikim dugovima, kao i da ima veliki zaostatak za Partizanom na tabeli (plus je pet godina bez titule), a uz to je u prethodnih osam meseci promenila čak tri trenera!

Posle odlaska Roberta Prosinečkog, "šut kartu" je dobio i Aleksandar Janković, pa je na red došao i šesti strani trener na "crveno-beloj" klupi u poslednjih osam godina - Rikardo Sa Pintu.

A onda su došle promene. "Gasprom" je uplatio novac na račun i Zvezda je sanirala skoro devet miliona evra duga, a portugalski stručnjak je uveo promene u funkcionisanju tima.

Startovao je "mršavom" pobedom protiv Radničkog iz Kragujevca, ali je onda oduševio "Marakanu" i sve Zvezdidne navijače ubedljivom igrom i pobedom nad Hajdukom iz Kule.

Jedna od glavnih promena je to što se omaleni Brazilac Kadu oporavio i konačno dobio pravu priliku ove sezone, pa svojim tačnim pasovima i elegantnim potezima povezuje sve redove "crveno-belog" tima.

Međutim, nije ni to najbitinija promena koju je Portugalac uveo. Odmah kada je promovisan kao novi trener Zvezde, rekao je da niko ne sme da mu se meša u sastavljanje tima i, ako je suditi po utakmici sa Hajdukom, ali i Javorom i Smederevom, stvarno sam bira igrače koji će igrati.

U redovima Zvezde viđena su tri povratnika, koji su odavno zaboravljeni na beogradskoj "Marakani"!

Natanijel Asamoa zabeležio je prvi nastup otkako mu je ustanovljen miokarditis (zapaljenje srčanog mišića) i tako otklonio sumnju da bi mogao da završi karijeru mnogo pre svog vremena. A sigurno je bilo strepnje da ga ne zadesi ista sudbina kao Žoaa Lukasa, koji se oprostio od Zvezdinog dresa 2008. godine.

Šansu sada već standardno dobija i Srđan Mijailović, koji je bez nekog bitnog razloga bio u potpunosti zapostavljen dok je trener bio Aleksandar Janković.

Nije se mnogo znalo šta je po sredi "slučaja Mićko", pošto je on uporno tvrdio da nema problema sa leđima, dok je trener Janković govorio drugačije uz to da nije još spreman za utakmice.

Tu se naravno i umešao Srđanov menadžer, ali ništa od toga ne zanima Sa Pintua, koji u Mijailoviću vidi samo talenat koji je mogao da pokaže i protiv Hajduka u utorak.

 Uz uvođenje u igru već pomenute dvojice, najveći korak u odnosu na prethodni period je načinio kada je na teren pustio i među Zvezdinim navijačima omraženog Nikolu Maksimovića.

Maksimović je, sigurno, igrač Crvene zvezde koji je privukao najviše pažnje u prethodnom periodu! Sve je krenulo od onog, sad već slavno žalosnog meča u Bordou, kada je kiksnuo i loše izbio loptu u 92. minutu, što je koštalo "crveno-bele" plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

Od tada ga "na zubu" imaju Zvezdini navijači zbog loših igara, a onda se otkrilo kako je sa saigračima bančio u klubu Teatro uz cigarete i alkohol, dok je još trajala sezona. Međutim, ispostavilo se da ih jeJanković pustio da malo danu dušom, iako je Partizan i tada bio prvi na tabeli.

Ni to nije sve. Nakon toga je obelodanjena činjenica da je on već neko vreme fudbaler kiparskog Apolona, posle čega je u zimskom prelaznom roku probao da "na silu" pređe u londonski Fulam, ali mu to nije uspelo zbog radne dozvole.

Iako svi tvrde kako će on u Zvezdi ostati samo do do kraja leta, portugalskog trenera to ne zanima, pa je i njega pustio da još malo igra na "Marakani".

Da li Sa Pintu stvarno ne zarezuje nikog dva posto i pušta sve "grešnike" i otpisane da opet igraju u Zvezdinom dresu, moglo bi da se dokaže ako u tim vrati i crnogorskog pijanca, Milana Jovanovića, koji je svoju karijeru "završio" u Zvezdi kada se napio na pripremama u Turskoj?!

U svakom slučaju, Zvezda, na prvi pogled, već počinje bolje da igra, razlika za vodećim je drastično smanjena pod novim trenerom, a da li će promene koje Portugalac uvodi dati rezultata i možda toliko dugo čekanu titulu, reći će vreme...

Do kraja sezone ima još osam kola, među kojima je i "večiti derbi" 18. maja...

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA