Atletičari se za Balkanska prvenstva spremaju u Srbiji: Savez hoće da ojača domaće šampionate

Srpski atletski savez organizuje pripreme naših najboljih atletičara ove godine u Srbiji, jer je pandemija korona virusa poremetila prvobitne planove za prolećni deo sezone

  • 0
Serbian open indoor meeting Beograd Foto: Nikola Tomić

Savez radi na tome da se problemi prevaziđu i radi u skladu sa odlukama Vlade Srbije, pa je odlučio da u domaćim atletskim centrima okupi sportiste.

Mlađi juniori i juniorke će se okupiti u Sremskoj Mitrovici od šestog do 13. jula, stariji juniori i juniorke u Kruševcu od 27. jula do trećeg avgusta.

Seniori i seniorke se od trećeg do desetog avgusta okupljaju u Novom Pazaru, reprezentativci do 18 godina od prvog do šestog septembra u Kraljevu.

Reprezentativci i reprezentativke u seniorskoj konkurenciji su od 14. do 18 septembra u Subotici, dok je kros selekcija od desetog do 15. novembra u Vrnjačkoj Banji.

Individualni programi su do daljeg ukinuti zbog problema u finansiranju, osim u slučaju olimpijaca koji imaju kriterijume za finansiranje od Olimpijskog komiteta Srbije.

- Cilj Srpskog atletskog saveza je da ojačamo nacionalne šampionate, da što više takmičara nastupi, bori se za državni dres za, po svemu sudeći, jedina međunarodna takmičenja u ovoj godini, a to su Balkanska prvenstva.

- U skladu s tim posebno bih napomenuo da je obaveza svih stipendista i atletičara koje Srpski atletski savez i Olimpijski komitet Srbije finansiraju, na bilo koji način, da nastupe na nacionalnim šampionatima u svojim uzrasnim kategorijama i u svojim disciplinama - rekao je Edin Zuković, savezni selektor iz SAS.

Video: Španovićka izvela prvi skok nakon karantina, pa ponosno razvukla osmeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA