Mudrinski posle gola Partizanu: Stativa, pa onda prečka - red je bio da jedna lopta završi i u mreži crno-belih (VIDEO)

Napadač Čukaričkog za Telegraf govorio o meču protiv Partizana, a zanimljivo da im je prvi gol u šampionatu dao tek u sredu veče

  • 1

Nije samo osvojen bod protiv Partizana u derbiju 14. kola Super lige to što može da raduje sve u Čukaričkom. Bod kao bod, nekad će ih biti - nekad ne, ali trener Brđana Simo Krunić više može da bude zadovoljan što polako dobija onog starog Ognjena Mudrinskog.

Napadača kom je u genetskom kodu da postiže golove i rešava utakmice. Radio je to ranije u Jagodini i Crvenoj zvezdi, zatim isto u Spartaku po povratku iz inostranstva, a na sličan način je počeo svoju epizodu na Banovom brdu prošle godine.

Međutim, teška povreda protiv Partizana početkom oktobra 2017. godine ''usporila'' je Mudrinskog da pokaže ono zbog čega ga je Nenad Lalatović doveo ranije u Čuku. Toliko da je sa dozom opreza izgurao celu prethodnu prolećnu sezonu.

U novoj je kod Sime Krunića, u međuvremenu, izgubio status prvotimca, ali je svima jasno da se ''mašina polako pali'' posle golova koje je Mudrinski postigao protiv Vojvodine i Partizana u finišu meča.

Uostalom i sam trener Krunić je na konferenciji posle Partizana (1:1) posebno pomenuo Mudrinskog, koji je na teren ušao kao zamena.

- Hteo bih posebno da čestitam Mudrinskom, opet nas, kao što je rekao, spašava. Za mene je on jedan od najboljih napadača u Ligi. Namestilo mu se tako da nije igrao, treba mu vremena posle dve neugodne povrede, mora da bude strpljiv. On je meni vratio sto puta, vratiću i ja njemu - rekao je Krunić.

Mudrinski slavi gol protiv Partizana Foto: FK Čukarički.com

Dan posle meča, Mudrinski je u razgovoru za Telegraf govorio o samom meču. Posebno raduje to što su povrede prošlost i što se napadač Čuke oseća spremnim da ''preore'' teren.

- Željan sam igre i golova, priznajem. Na početku sezone sam ulazio u šanse, ali jednostavno mi se nije dalo da postignem gol. ne postavljam pitanje da li sam na klupi ili u startnoj postavi. Šef je taj koji odlučuje i ja to moram da poštujem - rekao je Mudrinski na početku kratkog razgovora, a potom se osvrnuo na sam meč:

- Nije bilo dodatnog pritiska pred ovu utakmicu, iako smo prethodno izgubili dva meča. Međutim, nismo dozvolili da porazi u Kupu i u Surdulici bace senku na rezultate koje smo ostvarili do sada.

- U goste nam je došla ekipa koja ima dobre pojedince koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Dobro je to što smo ostali neporaženi, mada na kraju možemo da žalimo za prilikama u finišu posle kojih smo mogli da preokrenemo rezultat. Imali smo dve dobre prilike, ali je Stojković dobro reagovao i dokazao da je najbolji golman Srbije.

Možda zvuči malo čudno, ali u moru golova koje je postizao u Super ligi Mudrinski nikada nije tresao mrežu partizana. Jeste proletos u Kupu Srbije, ali ne i u prvenstvu.

- Znao sam i prije meča da Partizanu nisam dao gol u prvenstvenim utakmicama. Ni u dresu Vojvodine, ni u dresu Jagodine, Zvezde, Spartaka i Čuke. Kada sam igrao u Jagodini, pogodio sam stativu. Prošle godine sam pogodio prečku u Humskoj i red je bio da lopta sada završi iza Stojkovićevih leđa - ističe Mudrinski koji je posle jednog duela sa golmanom crno-belih dobio i žuti karton:

- Ništa strašno se nije desilo. On je samo hteo da brzo ispuca loptu i da krenu u kontranapad, a ja svojim telom to nisam hteo da dozvolim i napravio sam faul.

Iako je protiv Vojvodine i Partizana i te kako privukao pažnju zbog načina radovanja, Mudrinski nije želeo da otkrije o čemu se tačno radi.

- Neka to bude moja stvar - kroz osmeh je rekao napadač Čukaričkog.

Slavlje Mudrinskog sa saigračima Foto: FK Čukarički.com

Nije dugo prošlo od završetka meča na Banovom brdu, a na društvenim mrežama su počele da se pojavljuju ranije fotografije Mudrinskog u dresu Crvene zvezde. Naravno, kao vid radovanja što je baš on zaustavio Partizan.

- Nemam društvene mreže i nisam to video, ali mi je u neku ruku drago što me nisu zaboravili. Pratim igre Zvezde i zasluženo su u Ligi šampiona. Želim im da do kraja grupne faze osvoje što više bodova - priznao je Mudrinski koji se dotakao i Čuke i Evrope:

- Još je rano da pričamo o tome da li je Evropa blizu ili daleko. Mi ćemo učiniti sve da na kraju sezone obezbedimo Evropu, ali vrlo dobro znate da ima još dosta da se igra.

(M. Marić)

.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA