≫ 

Denajer frustrirao Mesija i Suareza, Mane će žaliti za promašenim zicerom, bez golova u Liverpulu i Lionu!

Hrabar otpor Liona i mnogo promašaja Barse, Liverpul "nestao" u drugom poluvremenu protiv Bajerna

  • 6

Fudbaleri Liverpula i Bajerna iz Minhena odigrali su nerešeno bez golova u prvom meču osmine finala Lige šampiona na Enfildu, a ni Barselona nije uspela da probije bedem Liona u meču odigranom u Francuskoj 0:0.

U Liverpulu je viđeno zanimljivo prvo i poprilično nezanimljivo drugo poluvreme. Redsi su dali nagoveštaj da su bolji tim, ali su Nemci bili disciplinovaniji.

S druge strane u Francuskoj je Lion tokom prvog dela igre probao da "ugrize" Barsu sa nekoliko opasnih pokušaja, koji su ostali uglavnom ili na okviru gola ili u rukama Mark Andre Ter Štegena.

Mo Salah nije mogao da pobegne čuvarima u drugom poluvremenu Foto: Tanjug/AP

Bajern je odigrao dobrih prvih dvadeset minuta i pretio je uglavnom šutevima ili prodorima Gnabrija, dok je Liverpul od tog trenutka do kraja prvog poluvrmena pokazao da je bolji tim.

Lakše je išla lopta u napadu Redsa ali je čvrsta bila i odbrana Bavaraca. Uz malo sreće za Liverpul mogla je da kapitulira u 33. minutu kada je Sadio Mane prihvatio odbijenu loptu od noge Sulea i onda je sa desetak metara promašio najbolju šansu za Liverpul.

Pre toga je dobru šansu imao i Mohamed Salah kada je glavom gađao pored gola, a Matip je sa peterca uz Manea propustio najbolju priliku za momke Jirgena Klopa.

Mesija nije hteo gol kao obično Foto: Tanjug/AP

Kada je reč o meču Liona i Barselone, španski tim je u prvih 45 minuta napadao, šutirao, ali nije uspevao da pronađe mrežu. Štaviše, sjajne šanse za to je imao Lion koji je u dva navrata samo u prvih desetak minuta stavljao Ter Štegena na muke.

Posle udarca Terijea, Ter Štegen je odbranom skrenuo loptu u prečku. Terije i Musa Dembele su dobro funkcionisali zajedno, ali je Barsa ipak imala u rukama kontrolu.

Najkonkretniji je bio Osman Dembele čija je lopta između ostalih u 43. minutu prozujala pored stative Lionovog gola. Baš tada se borba rasplamsala, pa je zamalo pogodio i Buskets odbitkom, dok je Terije posle duplog pasa sa Dembeleom propustio poslednju šansu za Lion u prvom delu igre.

Foto: Tanjug/AP

Liverpul je nastavio da pritiska Bajern i na startu drugog poluvremena, a jedinu polušansu za nemački tim je napravio Koman kada je posle lepog driblinga uposlio Levandovskog pred golom Redsa.

Poljak je pao, ali je bilo jasno da faula i penala nema. Gnabri je pripretio opasnim udarcem u 59. minutu, ali je njegova lopta završila preko gola.

Ipak, domaćin u prvih 15 minuta nije uspeo da šutne ka golu rivala i tek je Mane razbio monotoniju lepom "lastom" u 84. minutu koju je odbranio Nojer i skrenuo je u korner. Na suprotnoj strani je znake života pokazivao tek Gnabri koji je dobro šutirao u 58. minutu, ali i iznad gola.

Liverpul u manje zanimljivom drugom poluvremenu nije stvarao prilike kao u prvom, Bajern se povukao i uglavnom branio čekajući kontre u igri mačke i miša u kojoj je na kraju ostalo 0:0.

"Pa ni ovo nije htelo da uđe..." Foto: Tanjug/AP

Suarez se tokom drugog poluvremena mučio sa Denajerom koji je fantastično uštopovao Urugvajca i uglavnom presretao lopte koje su išle ka kaznenom prostoru. Međutim, Luis se mučio i sa sopstvenim promašajima kao i Osman Dembele (na fotografiji).

U 71. minutu Suarez je propustio odličnu priliku za gol kada mu je lopta sela na nogu posle dodavanja po zemlji sa leve strane, a on gađao pored stative gotovo neometan. Prethodno je pripretio i Lion kada je Depaj šutirao sa distance preko gola Barse u 53. minutu.

Suarez je bio u gol šansi i u 63. minutu kada ga je izblokirao Duboa, milisekund pre nego što bi iz peterca Barsina devetka mogla da bira gde će da smesti loptu Lopezu. Barsa je nastavila da napada i do kraja utakmice napabirčila čak 25 udaraca ka golu, ali nijedan nije završio iza leđa golmana Liona.

Francuskom timu sada ostaje nada da će u revanšu 13. marta na Kamp Nou ipak moći da izvuče dobar rezultat.

Sastavi ekipa (Liverpul - Bajern)

Liverpul: Alison - Robertson, Fabinjo, Matip, Aleksander-Arnold - Keita, Henderson, Vajnaldum - Mane, Firmino, Salah. Menadžer: Jirgen Klop

Bajern Minhen: Nojer - Alaba, Humels, Zile, Kimih - Rodrigez, Martinez, Alkantara - Koman, Levandovski, Gnabri. Trener: Niko Kovač

Sastavi ekipa: (Lion - Barselona)

Lion: Lopez - Duoa, Marselo, Denajer, Mendi - Ndombele, Auar - Traore, Depaj, Terije - M. Dembele. Trener: Bruno Genesio

Barselona: Ter Štegen - Alba, Lengle, Pike, Semedo - Rakitić, Buskets, Roberto - O. Dembele, Suarez, Mesi. Trener: Ernesto Valverde

Drugo poluvreme:

Mesi između igrača Liona Foto: Tanjug/AP

90. minut KRAJ - Bez prilika je do kraja utakmice bilo i na jednoj i na drugoj utakmici, pa su obe završene bez golova.

85. minut (Lion - Barselona) - Mesi vraća Busketsu sa boka, Serhio šutira i Lopez još jednom brani. Argentinac je već u sledećem napadu i sam probao da pogodi malu mrežu, ali je bio neprecizan.

84. minut (Liverpul - Bajern) - Maneeee i ništaaa! Bacio se posle centaršuta Mane u "lastu" i pored Zilea uspeo da uputi udarac u ćošak Nojerovog gola, ali je Nemac odbranio. Prva ozbiljnija šansa u nezanimljivom drugom poluvremenu.

81. minut (Liverpul - Bajern) - Aleksander-Arnold šutira nebu pod oblake, Liverpulu ne preostaje ništa osim dalekometnih pokušaja, Kovač je u igru uveo Riberija umesto Kingslija Komana.

78. minut (Lion - Barselona) - Mesi prebacuje za Suareza, Urugvajac šalje povratnu za Albu, a Đordi tuče preko prečke, još jedna u nizu propuštenih šansi Barse.

71. minut (Lion - Barselona) - Suarez promašuje najbolju priliku u drugom poluvremenu! Na penalu je dočekao idealno dodavanje i poslao loptu u gol-aut, tik pored stative.

 

70. minut (Liverpul - Bajern) - Bajern se povukao i čeka svoje šanse iz kontri. Liverpul više ne uspeva da uđe u šanse kao u prethodnom delu utakmice.

67. minut (Lion - Barselona) - Mesiju je malo falilo da pogodi gol iz mrtvog ugla. Iz punog trka je uspeo da prebaci golmana Liona koji mu je dobro zatvorio ugao ali promašuje.

 

65. minut (Lion - Barselona) - Mesi šutira, Lopez brani, Katalonci sve čvršće pritiskaju iako Denajer igra odlično u odbrani.

63. minut (Lion - Barselona) - Suarez zaustavljen pred golom Liona! Denajer je kasnio da uklizavanjem spreči pas ka Suarezu, pored Urugvajca je na petercu bio Duboa koji ga je omeo i izblokirao poslavši loptu u korner. Da nije reagovao, gol šansa za Barsu.

 

58. minut (Liverpul - Bajern) - Gnabri malo preko gola! Šutirao je jedini igrač koji igra konkretno u napadu Bajerna sa nekih 25 metara i naciljao je nekoliko desetina centimetara iznad prečke Alisona.

53. minut (Lion - Barselona) - Depaj bez sreće! Traore je probao da dribla po desnoj strani i uđe u sredinu ka golu, uštopovali su ga igrači Barse, lopta se po zemlji odbila Depaju i nije bilo potrebno da mu se telefonira: Memfis je raspalio po lopti koja je proletela malo pred desne stative gola Blaugrane.

52. minut (Liverpul - Bajern) - Promešao je biciklicom Koman Aelksander-Arnolda, dodao je Levandovskom koji je bio leđima okrenut golu, ali su se štoperi Liverpula nekako snašli s Poljakom i uzeli mu loptu bez faula i penala.

Prvo poluvreme:

Mane promašuje zicer protiv Bajerna Foto: Tanjug/AP

45. minut (Lion - Barselona) - Zakuvalo se na kraju poluvremena. Buskets je šutirao i malo je falilo da pogodi gol.

44. minut (Lion - Barselona) - Vrlo lepa kombinacija i dupli pas Muse Dembelea i Terijea, Terije šalje loptu preko prečke.

43. minut (Lion - Barselona) - Malo je falilo Dembeleu. Igrač Barse je primio loptu tik izvan šesnaesterca i šutirao malo pored desne stative gola Liona koji je imao sreće.

 

40. minut (Liverpul - Bajern) - I Matip očajan u strašnoj šansi! Salah umetnički petom dodaje Firminu na krilu, ovaj vraća na peterac do Matipa koji šutira pored gola. Imaće za čime da žali Jirgen Klop u poluvremenu.

37. minut (Liverpul - Bajern) - Stiže odgovor Bajerna, Gnabri se našao desno iskosa i šutirao, ali je Alison zakačio loptu i poslao je van u korner.

34. minut (Liverpul - Bajern) - Mane je promašio šansu utakmice! Nabi Keita je pucao sa ivice kaznenog prostora, loptu je skrenuo Sule uklizavanjem i ona je stigla do Manea koji je izbegao ofsajd zamku i ostao sam ispred Nojera. Šutirao je iz okreta, brzopleto sa manje od deset metara i promašio čist zicer.

 

30. minut (Lion - Barselona) - Odlično uklizavanje Pikea! Štoper Barselone je zaustavio šut Muse Dembelea posle sjajnog proigravanja Depaja.

28. minut (Lion - Barselona) - Oslobodio se malo Lion pritiska Barselone i uspeo da napadne solidno dvaput preko Depaja. Na drugoj strani, Mesiju je izblokiran udarac sa penala i lopta je završila u korneru.

24. minut (Liverpul - Bajern) - Uh kakva šansa za Salaha! Zasmetao mu je jedan igrač Bajerna na drugoj stativi gde je Egipćanin sačekao centaršut posle faula nad Maneom. Tukao je Salah glavom pored gola, ali je bila dobra prilika. Liverpul je agresivniji.

 

19. minut (Lion - Barselona) - Dembele je opasno zalomio Dubou na levom boku i uspeo da šutira ka golu Lopeza, ali nije uspeo da pogodi mrežu.

16. minut (Lion - Barselona) - Rasplamsala se borba, Mesi je istrčao kontru, ali j ebio sebičan i hteo je sam da završi i nije uspeo.

15. minut (Liverpul - Bajern) - Opasan pokušaj Gnabrija, na drugoj strani šutirao je Salah, a odbranio Nojer dok je Mane gađao pored gola.

 

10. minut (Liverpul - Bajern) - Tek jedan mlak centaršut Gnabrija, Redsi su uspeli da odbrane i za sada nema mnogo uzbuđenja na Enfildu.

8. minut (Lion - Barselona) - Dva opasna napada Liona, Ter Štegen se jednom izvio maksimalno da bi spasao gol, a drugi put je skrenuo loptu na prečku!

5. minut (Liverpul - Bajern) - Opipavanje pulsa na sredini terena, Sadio Mane je dao tek nagoveštaj uzbuđenja kada je glavom dokačio loptu koju je probao da ispuca Nojer. Liverpul igra visoki presing na odbranu Bavaraca.

VIDEO - Ovi golovi su obeležili Zvezdinu evropsku 2018. godine

(MLJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA