≫ 

Zašto Grobari treba da navijaju za Arsenal protiv Čelsija u finalu Lige Evrope? Partizanu "visi" mesto nosioca u kvalifikacijama!

Navijači crno-belih će biti uz Tobdžije, iako su tradicionalno tokom istorije simpatisali Plavce

  • 15
FK Čelsi - FK Arsenal Eden Azar je uzdanica Čelsija; Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Partizana su osvajanjem Kupa spasili očajnu sezonu, ali su i kupili sebi vreme za uigravanje ekipe pred kvalifikacije u Evropi, jer će ih započeti od 2. kola.

Crno-beli su zbog dobrog koeficijenta, koji imaju zbog uspeha u Evropi u prethodnih nekoliko sezona, kada su igrali grupnu fazu, i dalje u povoljnoj situaciji, pa će u 2. i 3. kolu kvalifikacija biti sigurno među nosiocima na žrebu, a trenutno su i blizu da budu nosioci i u eventualnom plej-ofu.

Partizan je po trenutnoj projekciji drugi iznad crte u plej-ofu, ali bi to moglo da se zakomplikuje. Ukoliko u Austriji Rapid pobedi Šturm u baraž dvomeču za mesto u Evropi, crno-beli bi bili prvi ispod crte, jer Rapid ima bolji koeficijent od crno-belih, za razliku od Šturma.

E tu nastaje komplikacija i onda će duel Čelsija i Arsenala u finalu Lige Evrope imati uticaj i na crno-bele. Ukoliko titulu uzme Čelsi ne dolazi ni do kakvih pomeranja u kvalifikacijam za Ligu Evrope, jer su Plavci obezbedili mesto u Ligi šampiona kroz Premijer ligu, za razliku od Arsenala.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

Ukoliko bi Tobdžije došle do pehara, došlo bi do pomeranja, koje bi pogodovalo Partizanu. Tada bi osvajač Kupa 13. zemlje na UEFA rang listi (Češka), dobio direktno mesto u Ligi Evrope (Sparta Prag). A pošto Sparta ima bolji koeficijent od Partizana, crno-beli bi se osigurali i bili bi mesto iznad.

CRNO BELI DRHTE ZBOG MEHELENA I TRABZONA

FK Trabzonspor Trabzon je u ozbiljnim finansijskim problemima; Foto: Guliver/EuroFootball/Getty Images

Svega ovoga ne bi bilo, da oni koji su obezbedili takmičenje u Evropi kroz Kup Belgije i prvenstvo Turske, nemaju finansijske probleme i pitanje je da li će im UEFA dati licencu za takmičenje.

Ukoliko i Mehelen izgubio mesto u Evropi, umesto njega bi upao Gent, koji ima bolji koeficijent od Partizana i "gurnuo" bi crno-bele ispod crte.

Takođe, komplikovana je situacija u Turskoj, jer bi u slučaju da Trabzon ne dobije licencu, a imaju ozbiljnih finansijskih problema, umesto njih u kvalifikacije upao Fenerbahče, koji takođe ima bolji koeficijent od Partizana, pa bi u tom slučaju crno-beli bili nepovlašćeni na žrebu.

Zato, ukoliko Asenal pobedi, Partizan će sigurno biti nosilac tokom čitavih kvalifikacija za Ligu Evrope.

Grobari će tako morati da pogaze svoje neke tradicije, jer su u prošlosti simpatisali Čelsi i imali dobre odnose sa njima, čak se i jedna od najuticajnijih grobarskih grupa Head Hunters zvala po najjačoj grupi navijača Čelsija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    29. maj 2019 | 13:44

    Grobari su oduvek navijali za Čelzi, a Partizan neka kroz kvalifikacije pokaže da li jeste ili nije...

  • pera

    29. maj 2019 | 16:33

    Smesno je pominjati JSD sa tri frakcije i VVV propale drzave sa Celzijem u bilo kakvom kontekstu.Katancina to je zs njih i nista drugo.

  • YYY

    29. maj 2019 | 13:47

    U kom drugom i trecem kolu? 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA