Ljudi, nisam Brazilac, ali bih igrao za vas: Najluđa priča sa jednog gostovanja Zvezde u Švajcarskoj

Ili - kako je komentator otkrio grešku sa prvog meča Zvezde i Ksamaksa

  • 1
FK Crvena zvezda Printskrin: Youtube

Sedam puta je Crvena zvezda gostovala u Švajcarskoj i samo jednom pobedila, o čemu smo već ranije pisali, a jedno od tih evropskih gostovanja bilo je i ono u Nojšatelu 1995. godine!

Osim što će taj dvomeč protiv Ksamaksa ostati upamćen kao prvi koji je Zvezda odigrala posle sanckija, ali i po ispadanju, neke ranije generacije ga pamte po anegdoti vezanioj za strelca jedinog gola u oba meča - Šarlesa Vitla.

Vitl je bio strelac gola na Marakani u prvom meču - u 86. minutu - a ono što je specifično jeste to da se sve vreme mislilo da je pomenuti igrač Brazilac.

Međutim, u revanšu je usledio šok za sve kada je komentator meča otlrio da je Vitl momak iz Gane i da je sam igrač to priznao u jednom intervjuu za Večernje novosti tada.

FK Crvena zvezda Printskrin: Youtube

- Jedno izvinjenje u vezi sa Šarlsom Vitlom. Naime, sve do završetka utakmice u Beogradu, prema najavama štampe i iz tabora Ksamaksa, govorilo se da je Vitl Brazilac. Međutim, tek po završetku prvog susreta, u intervjuu Večernjim novostima, Vitl je priznao da je iz Gane i da su mu Brazilci bili samo idoli. I da mu je velika želja da igra u Zvezdi i nudi razmenu da on dođe u Zvezdu, a Dejan Rambo Petković ode u Ksamaks - rekao je tada komentator u TV prenosu.

Vitl je u Ksamaksu igrao 10 godina, od 1990. do 2000. Međutim, još dva puta se vraćao u ovaj klub. Igrao je malo u Kini, zatim i za Lozanu i Arau, dok je pred kraj karijere sezonu i po proveo u Bielu - mestu gde su trenutno smešteni novinari koji prate Zvezdu u Švajcarskoj.

U razgovoru sa nekolicinom ljudi na ulicama Biela, većina je rekla da se sećaju Vitla i pritom su dodali da je on, ipak, velika legenda Ksamaksa.

(Izveštač Telegrafa iz Švajcarske - Mario Marić)

Ljudi, nisam Brazilac, ali bih igrao za vas: Najluđa priča sa jednog gostovanja Zvezde u Švajcarskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    21. avgust 2019 | 19:14

    Mnogi igrači Kopenhagena bi sad igrali za nas 😀😀😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA