≫ 

Zvezda odigrala i za Partizan: Grcima ugrožen koeficijent, Srbija napada 2 mesta za Ligu šampiona!

Bilo bi lepo videti i to!

  • 62
Uefa novo takmicenje, Zvezda, Partizan, Olimpijakos, Dinamo Ilustracija: Nikola Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos sa 3:1 i u direktnom duelu sa Grcima doneli važne bodove za nacionalni koeficijent Srbije.

Srbija juri 15. poziciju koja je poslednja koja donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona od sezone 2021/22, trenutno je na koti 24,250, što je za samo 0,125 manje od Hrvata koji su na 17. mestu.

Grci nisu predaleko sa 25,300 na 15. poziciji, Kiprani imaju 25,000, ali je kuriozitet sledeći - Srbija je jedina od navedenih zemalja koja ima više od jednog učesnika u evropskim takmičenjima.

Zato Partizan može već pobedom protiv Astane da donese preskakanje Hrvatske i veći korak ka 15. mestu, Ukoliko Partizan bude savladao ekipu Astane, možemo prestići Hrvatsku na listi i biti dodatno bliži tom 15. mestu.

Srbija je u ovoj sezoni osvojila 19 poena (Crvena zvezda 10.5, Partizan 5.5, Čukarički 2.5 i Radnički Niš 0.5), Grčka ima 19.5, Hrvatska 15.5, a naša zemlja je ostavila bolji utisak recimo od šestoplasiranih Rusa (14), Turaka (11), Čeha (11.5), Austrijanaca (13)...

Tabela UEFA bodovanja Foto: www.football-coefficient.eu

Srbija je 18. trenutno, a ima bolji ovogodišnji učinak od čak devet više rangiranih država, to obuhvata čak i Portugalce sa 18.5!

Podsećamo, za svaku pobedu u grupnoj fazi (oba takmičenja) dobija se dva boda, a za remi bod. U kvalifikacijama trijumf za UEFA renking nosi bod, a remi pola boda. Tu su naravno i bonus poeni. Raspodela je sledeća: za igranje grupne faze Lige šampiona - četiri boda; za plasman u osminu finala još pet. Za četvrtfinale, polufinale i finale oba takmičenja po dodatni bod.

To bi bila suština, s tim što je važno napomenuti jednu bitnu stvar - obračun bodova za nacionalnu asocijaciju (rangiranje lige) podrazumeva da se saberu svi bodovi iz tekuće sezone, dok za klupski koeficijent, ukoliko izborite mesto u grupnoj fazi, bodovi iz kvalifikacija zapravo nisu bitni, a sve detalje o rangiranju i načinu vrednovanja bodova možete pogledati u dubljem objašnjenju.

Zvezda čak ima lepu priliku da prezimi u Evropi i čak u novom direktnom duelu sa Olimpijakosom u Atini reši to pitanje, što će usput direktno značiti zbog duela sa Grcima u rangiranju. Takođe, ako Partizan nastavi da pruža partije u skladu sa trenutnom formom, čeka nas lepa evropska računica!

>>> Sa šest pobeda u šest kola u Seriji A, ali i kiksom protiv Slavije u LŠ, Inter ide na noge Barseloni (21.00), koja ne blista, ali kod kuće pobeđuje. Kvota na keca je 1,63, a ako verujete da će Nerazuri ostati neporaženi, dupla šansa X2 je 2,28. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Inter.

Usput, pratiće se pomno i učinak Dinama iz Zagreba, koji je poražen od Mančester sitija, ali je ostavio solidan utisak (0:2), prethodno je deklasirao Atalantu sa 4:0, ali je ipak jedini predstavnik svoje zemlje jer je Rijeka izgubila u kvalifikacijama u plej-ofu od Genta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pit bull

    2. oktobar 2019 | 09:45

    Boze koliko bolesnih komantara o namestenoj utakmici,pa dali se bre izrodi ne plasite malo boga,aj sto nemate ljudskosti da cestitate nego se trujete zlobom. Dali vam je draza pobeda tamo nekih grka,bez obzira sto su “nasa braca”,ili nama tamo nekih kazahstanaca. Kad zloba preovlada u coveku,nema mu pomoci!

  • Partizan pa Bog

    2. oktobar 2019 | 09:35

    Trebalo bi da Partizan pobedi astanu u obadva meca i da izvuce bar jedan remi sa Man Utd a alkmer mozemo dobiti u holandiji tako da se iskreno nadam da ce zvezda odigrati × sa grcima u grckoj i to bi bilo to da preskocimo grke i ustase na bodovnoj listi

  • Ujka Zitko PFK

    2. oktobar 2019 | 08:47

    Nije lose,svaka cast.👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA