≫ 

I Englezi "odlepili" za Rajkovićem: Srpski Gordon Benks sa lepkom na rukama!

Rajković je u Izraelu znao i da kiksne, ali je ove sezone u Francuskoj veoma pouzdan

  • 7

Bio je Predrag Rajković stub Crvene zvezde, potom je bio dobar u Izraelu i svi su se pitali zašto "tavori" na istoku i kada će da se oproba u najjačem fudbalu. Sada je na golu Remsa zablistao i u "ligama petice".

U 11 odigranih kola srpski golman ima čak osam utakmica bez primljenog gola, a Rajkovića su uspeli da savladaju samo Brest, Nant i Dižon dva puta.

Srpski reprezentativac uspeo je da sačuva mrežu protiv najvećih francuskih klubova kakvi su PSŽ, Monako, Marsej, Lil...

Već na prvim utakmicama Rajković je skrenuo pažnju na sebe kod tamošnjih medija, a nakon poslednje utakmice ovog vikenda kada je sačuvao mrežu protiv Nima francuski portal ''Football365'' uporedio je srpskog reprezentativca sa jednim od najboljih engleskih golmana svih vremena - Gordonom Benksom.

France Soccer League One Foto: Tanjug/Ap

Srpski reprezentativac ima svega 23 godine, ali pritisak ga izgleda uopšte ne pogađa. Donosi odluke jako brzo i one su uvek dobre. Ima lepak na rukavicama koji mu pomaže da dohvati sve centaršuteve i ogromna je pomoć za odbranu Remsa. Imao je u subotu dve neverovatne refleksne odbrane. Prvo je saigrača Tomasa Foketa nogom sprečio da slučajno pogodi svoju “malu mrežu”, a potom je i Renuu Riparu zaustavio šut sa pet i po metara. Predrag Rajković je to izveo u stilu čuvenog Gordona Benksa! Za bod Remsa su zaslužne ove dve parade - piše Fudbal 365.

Rajković je ponikao u Jagodini iz koje 2013. godine za 140.000 evra prelazi u Crvenu zvezdu  tamo brani dve godine. Za tri miliona evra prelazi u Makabi iz Tel Aviva za koji nastupa pune četiri sezone sve do ovog leta, kada je za pet miliona došao u Ligu 1 i ekipu Remsa.

Barselona je zaređala četiri pobede u Primeri i u dobrom raspoloženju večeras (21.15) čeka Valjadolid koji pet kola ne zna poraz. Ipak, čini se da će na Nou Kampu prekinuti taj niz. Kvota na keca uz bar četiri gola ukupno (1&4+) je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Valjadolid.

Video: Predrag Rajković optimista pred Litvaniju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tumba

    29. oktobar 2019 | 10:34

    I on je naravno rezerva bio kod Krstajica i sad kod Tumbakovica. Sta rade ljudi sa srpskom reprezentacijom to je strasno. Evo i Jovica sad razapinju. Dokle vise?

  • Pele

    29. oktobar 2019 | 09:42

    Bravo Majstore. To je Golman a ne ona rupa Mustafa

  • Đura

    29. oktobar 2019 | 11:38

    Završiće na kraju u drugoj ligi kao rezerva, jel zna da ispuca loptu, kakav je posle kornera, nula!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA