≫ 

Zvezda objavila šta je sve unapređeno na Marakani u 2019, pa otkrila šta će se tek rekonstruisati!

Mediko blok će biti završen u 2020!

  • 25
FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u 2019. godini uložila velika finansijska sredstva u infrastrukturne radove na stadionu “Rajko Mitić” i Omladinskoj školi, nastavljajući tako da iz godine u godinu unapređuje uslove za rad, ali i komfor posetiocima.

- Posle dve godine, a po preporukama UEFA, kompletno je zamenjena trava na terenu stadiona “Rajko Mitić”. Teren je bio potpuno spreman za početak kvalifikacija kao i za izazove u domaćim mečevima. Igrači su i ovog puta imali idealne uslove za igru što je i doprinelo dobrim rezultatima - navodi se na sajtu kluba.

Pored toga, zamenjene su reflektorske svetiljke na glavnom pomoćnom terenu, rekonstruisana je teretana uz mediko blok u zgradi Sportskog društva, preuređen je i VIP zapad na Marakani.

FK Crvena zvezda, stadion Rajko Mitić, Marakana, semafor Nekadašnji izgled semafora Printskrin: Youtube/FCRedStarBelgrade

- Na centralnom delu zapadne tribine, u sektoru VIP zapad, promenjene su stolice, pa je 2.700 gledalaca imalo privilegiju da uz znatno veću udobnost i uživanje prate utakmice našeg kluba. Moderne, nove stolice dominiraju centralnim delom zapada, a Crvena zvezda je ponosna što svojim vernim navijačima iz sezone u sezonu pruža kvalitetniji ugođaj i sadržaj u praćenju utakmica - dodaje se.

Rekonstruisani su i toaleti na zapadnoj tribini, gde su mokri čvorovi potpuno promenjeni i uređeni na površini od 500 m2.

- Formirani su još novi hospitaliti sektori na zapadu, sa četiri velika šanka za izdavanje hrane i pića podignut je nivo usluge posetiocima, s tim da je i vizuelno ulepšan ceo prostor površine 1.500 m2.

Takođe, formirana je loža od 30 luks mesta za gostujuću upravu, pa su delegacije svih klubova u Ligi šampiona imale svoj prostor i odlične uslove za praćenje utakmica.

Postavljen je i novi semafor - konstrukcija koju je činio stari „lampaš“ potpuno je skinuta, a njeno mesto zauzeo je novi, moderan semafor.

Marakana, medikal blok u izgradnji Foto: Telegraf.rs/Filip Ištvanović

- Sa površinom od 90 metara kvadratnih Zvezdin semafor jedan je od najvećih u Evropi. Njegove dimenzije iznose 15,36 metara širine i 5,76 metara dužine.Pušten u rad na premijernoj Superligaškoj utakmici protiv sa Javorom - podsećaju crveno-beli.

Postavljeno je novo ozvučenje, izgrađen potporni zid iza severne tribine, opremljen novi prostor za Zvezdinu televiziju, postavljeni su novi semafor i platforma za TV kamere na glavnom terenu Omladinske škole.

Zvezda je navela i da su u toku radovi na Mediko bloku od 800m2, ispred svlačionice prvog tima.

- Gradimo objekte za potrebe Omladinske škole kao i geotermalnu bušotinu. U toku su radovi iza juga Marakane na prostoru od 1.000 m2. Omladinska škola dobiće nove kancelarije, a naši biseri još bolje uslove u novim svlačionicama. Gradi se kontejnersko naselje koje će se grejati preko energetskih pumpi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • febo

    26. decembar 2019 | 16:33

    Grobari ne placite i vama ce da se radi,ali sutra

  • Rale,

    26. decembar 2019 | 16:10

    Zvezdan terzic, direktor koji je bio na poternici, dok se nije udruzio sa velikim vodom, gradonacelnikom iprvim covekom beograda pa i sire-vesicem, trebalo vas je izbaciti u prvu ligu srbije. Udbasi

  • 🎹🎹🎹🎹🎹

    26. decembar 2019 | 18:14

    Uklonite atletske staze, hocemo tribine do ivice terena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA