Skandal u Hrvatskoj: Direktor Osijeka ušao u svlačionicu sudija, vređao ih i pretio im batinama

Čelnici Osijeka su pobesneli

  • 2
FK Osijek - Lokomotiva Printskrin: Youtube

Novi skandal potresa hrvatski fudbal nakon što su direktor FK Osijek Alen Petrović, direktor stadiona ovog kluba Ante Polić i kondicioni trener Dino Krolo.

Petrović i Polić su vređali sudije, pa je prvi dobio suspenziju od tri meseca i 5.000 kuna, Polić je kažnjen sa 3.000 kuna, dok je Krolu zabranjeno da mesec dana obavlja svoj posao i sankcionisan je novčano sa 1.000 kuna.

Petrović je vređao sudiju Duju Strukana tokom meča poslednjeg kola hrvatske lige (HNL) sa Lokomotivom iz Zagreba.

Lokomotiva je u ovom meču pre pet dana pobedila sa 2:1 kao gost i to autogolom Osijekovog Danijela Lončara u 88. minutu.

Osiječani će stoga u kvalifikacije za Ligu Evrope, mada bi eventualnom pobedom imali 65 bodova, koliko je trijumfom dobila baš Lokomotiva i završila na drugom mestu tabele i kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Otud varnice na meču u kom je Polić pitao sudije kako ih nije sramota i dodao "staćemo ovome na kraj". I sve to nakon što su ljudi iz Osijeka ušli u sudijske svlačionice.

Sudija je zatražio od njega da napusti svlačionicu, da bi direktor stadiona odgovorio sa "ovo je moj stadion, mogu da radim šta hoću".

- Pi*ke jedne, šta gledate?! Trebalo bi vas prebiti, slobodno me prijavite! - besno je rekao Petrović sudijama u VAR sobi.

Prethodno je Krolo isključen zbog toga što je sudiji rekao da je "đubre", a sam incident se desio po završetku napetog meča.

Da podsetimo, Petrović nije uspeo da iskontroliše svoj temperament ni na meču Osijeka i Rijeke, samo nekoliko nedelja ranije, pa je Osijek i tada dobio kaznu.

Petrović je i tada imao nešto protiv Duje Strukana, kome je u poluvremenu utakmice rekao "sudite kao pi*ke" i navodno mu pokazao srednji prst, a ovaj je sve prijavio delegatu.

Inače, kazna od 5.000 kuna konvertovana u evre iznosi oko 670 evropskih novčanica, dok su 3.000 kuna 400 evra, a 1.000 kuna nešto iznad 130 evra.

Video: Nemanja Gudelj je zaraženi igrač Sevilje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA