≫ 

Ona je najmoćnija žena u fudbalu i samo jedan transfer je deli od najboljeg prelaznog roka ovog leta

Hoće li 45-godišnja Ruskinja uspeti da "razbije" konkurenciju dovođenjem Haverca u Čelsi?

  • 4
Marina Granovskaja, Marina Granovskaia Foto: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Prelazni rok širom Evrope tek što je počeo, a skoro svi fudbalski stručnjaci su složni u tome da je Čelsi trenutno uradio najbolji posao. I da će, ukoliko, uspeju da kupe Kaija Haverca, definitivno biti pobednici ove transfer pijace!

Najveće zasluge za to idu jednoj ženi, verovatno i najmoćnijoj ženi u fudbalu. U pitanju je Marina Granovskaja, desna ruka Romana Abramoviča, koja trenutno ima možda i najveće ingerencije na Stamford Bridžu.

Nakon što prethodnu godinu nije ni "radila" zbog zabrane transfera koju je Čelsi imao, Granovskaja je konkurencioji poslala jasnu poruku tako što je "završila Hakima Zijeha iz Ajaksa za 40 miliona evra i Tima Vernera iz Lajpciga za 20 miliona više. Trenutno pregovara sa Leverkuzenom oko pomenutog Haverca i jasno je da će njegov eventualan potpis značiti da je Čelsi imao najbolji prelazni rok.

Granovskaja je u klubu čak 17 godina i za nju kažu da je bila glavni razlog zašto se i Žoze Murinjo po drugi put vratio u Čelsi. Naime, Portugalac je zahladio svoje odnose sa Abramovičem, ali ne i sa Marinom za koju kažu da je lično završila poslove oko dolaska Dijega Košte 2014. i Ngolo Kantea dve godine kasnije.

Godina koja je Marini promenila život jeste 1997. Tada je završila studije u Moskvi, upoznala je Romana i počela da radi u naftnoj kompaniji čiji je on bio vlasnik. Šest godina kasnije, Marina je pratila Romana i u London, kada je ovaj ruski biznismen odlučio da kupi Čelsi.

Najpre je krenula kao "dama iz senke", da bi iz godine u godinu imala sve veći uticaj u klubu. Iako je predstavljena kao šarmantna osoba lepog lica, Granovskaja je navodno veoma stroga osoba. Brzo se nametnula na Stamford Bridžu, a na ruku su joj išli i rezultati kluba.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by MARINA GRANOVSKAIA (@realmarina_granovskaia) on

Za nju trenutno kažu da je upravo ona pravi šef kluba i otuda nije čudno što je sa 45 godina postala najmoćnija žena u fudbalu i desna ruka Abramoviča. Od 2010. godine ga redovno zamenjuje na sastancima odbora i govori u njegovom ime.

Roman joj navodno veruje zbog toga što je godinama unazad pokazala diskreciju, kao i tod a je veoma nemilosrdna kada je u pitanju posao. Beskompromisna je i kada donese odluku - čvrsto stoji iza nje.

Od 2018. godine, kada je Abramovič imao one poznate probleme sa britanskom vizom, Marina je postala "prvi čovek Čelsija." Prethodno je 2013. najpre bila u Upravnom odboru, zatim je godinu dana kasnije postala generalni menadžer.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Marina Granovskaia (@grano.vskaia) on

Sezona 2020/21 mogla bi da bude kruna njenog višegodišnjeg rada u Čelsiju s obzirom na te priče da ona trenutno vuče sve konce i da je 100 odsto sve u njenim rukama.

Osim što svi s nestrpljenjem gledaju šta će biti njen naredni posao što se tiče kupovine (pomenuti Haverc ili možda golman Henderson), mnoge takođe interesuje i kako će se izboriti sa igračima na koje Lampard ne računa. A među njima su Bačuaj, Bakajoko, Markos Alonso, možda čak i Emerson...

Video: Seksi fudbalerka iz Aranđelovca žari i pali Instagramom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    1. avgust 2020 | 15:05

    Da li su ovo dobra pijacanja videce se kad krene sezona. I real je mislio da je doveo vrhunskog napadaca,a jovic uzasan. Mislim da klop radi najbolji poso sto se kupovine tice,i zidan uz njega,zato sto sve one igrace koje ta dva trenera dovedu,oni igraju i napreduju jos vise.

  • Dada

    1. avgust 2020 | 16:01

    Masonka, pogledajte kako se rukuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA