≫ 

Doktor Suma i Mister Sadik držali čas: Javor nije imao šanse protiv najboljeg Partizana ovog leta

Crno-beli ubedljivo porazili staru mušteriju sa 4:0

  • 96
Umar Sadik, FK Partizan, Sejduba Suma

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Konačno su fudbaleri Partizana pokazali pravo lice. Onakvo kakvo brojna armija poklonika crno-bele boje to očekuje. U najboljoj partiji ovog leta puleni Sava Miloševića demolirali su staru mušteriju ekipu Javor Matisa sa 4:0 i zabeležili premijernu pobedu na svom terenu u novoj sezoni Superlige.

Posle dva očajna meča u kome su primili čak četiri gola i osvojili samo tri boda, fudbaleri Partizana su konačno zaličili na tim iz prošle sezone i prosto pregazili Javor. Sve je bilo gotovo već do poluvremena, kada su se u strelce upisali Umar Sadik (dva puta), Sejduba Suma, a na posletku u nastavku utakmice i Takuma Asano, koji je stavio tačku na meč.

FK PARTIZAN - FK JAVOR 4:0 (3:0)

/Sadik 13, 18, Suma 25, Asano 75/

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Lutovac, Banjak, Vitas, Brežančić - Šćekić (od 79. Smiljanić), Zdjelar - Asano (od 86. Čolić), Suma (od 79. Stojković), Stevanović (od 65. Ivanović) - Sadik.

JAVOR (4-4-1-1): Lazić - Maričić, Jevremović, Plavšić, Otašević - Zvekanov, Radivojević (od 46. Nikolić), Piščević, Mladenović (od 46. Šćepanović) - Luković - Tanko (od 67. Rušević).

Kritika je izgleda urodila plodom, bar za sada, i sve ono što navijači Parizana nisu videli u prve dve utakmice Supelige, a želeli su svakako, mogli su da vide već u prvih 45 minuta duela sa Javorom. Sa “remontovanom” odbranom u odnosu na prethodnu sezonu i kompletan pripremni period, daleko boljim pristupom, motivisani, orni da se dokažu, igrači crno-belih su popravili utisak u odnosu na turobni početak sedmice.

Trebalo im je dobrih 15-tak minuta na početku meča da “probiju led”, jer, rekosmo već, odbrana, u kojoj je bio i debitant Maki Banjak, verovatno je prvi put igrala zajedno, ali su i te sitne anomalije brzo iščezle kada se mreža Javora prvi put zatresla.

Istina, u tom 13. minutu, crno-bele je pomalo poslužila i sreća, jer se posle akcije Filipa Stevanovića i Sejdube Sume u kaznenom prostoru Gvinejac okliznuo u odsudnom momentu, kada je dobio povratku loptu za šut, Ipak, Umar Sadik je bio na pravom mestu i uspeo je “otpadak” da sprovede u mrežu - 1:0.

Odbrana, inače vrlo hrabrog i za nadigravanje spremnog Javora, u tom momentu kao da se predala pod pritiscima motivisanog domaćina. Asano je, posle kornera u 18. minutu, sjajno ostavio loptu petom Sumi, a tamnoputi igrač još bolje šutirao “iz kolena”, no lopta je pogodila stativu.

U nastavku iste akcije, Stevanović i Brežančić su došli do lopte uz levu aut-liniju, usledio je centaršut levog beka, posle koga je golman Javora Đorđe Lazović nespretno ispustio loptu. Pogađate, ponovo su tu “šunjao” Umar Sadik i atraktivno petom ubacio loptu i gol za 2:0.

Igra i plan Javota su se u tim momentima potpuno raspali i pretilo je da Ivanjičani dožive rezultatsku katastrofu, jer je Partizan u svakom napadu bio nadomak gola. Pritisak i agresivna igra su se isplatili ubrzo, pošto je domaćin u 25. minutu odigrao dobritnu akciju iz tri poteza i došao do trećeg gola.

U jeku napada Javora, lopta je došla do Banjaka, koji je sjajnim dugim pasom ostavio Stevanovića samog na polovini rivala, usledio je potom centaršut, koji je omalenog Sumu pogodio u glavu - 3:0.

Do kraja prvog dela Partizan je imao još nekoliko odličnih prilika, pre svega preko Sadika, koga je Suma, posle akcije sa Zdjelarom, spojio s golom, no, Nigerijac je u situaciji “jedan na jedan” sa golmanom kasnio prilikom udarca, pa ga je čuvar sustigao.

Takođe, u dve situacije Suma i Asano su bili sebični, jer su u oba slučaja imali Stevanovića u boljoj poziciji, ali su se odlučili za udarce, pomalo i bez rezona, te se Javor provukao sa “samo” tri gola u mreži.

Trener Javora Igor Bondžulić je u pauzi izvršio dve izmene i to mu kratkoročno umalo nije donelo ništa, jer je Partizan već na početku nastavka imao zicer posle akcije Sume i Stevanovića (ni šut ni centaršut), ali je dugoročno ipak osujetio žestok nalet domaćina.

Javor je krenuo da spasava šta se spasti može, pomerio linije dobrih 30 metara unapred i u tom periodu igre je sasvim dobro parirao crno-belima, ali sem prekida sa 18 metara, koji je odlično izveo Jevremović (Popović odbranio), nije uspevao da probije blok Miloševićevog tima.

Sa druge strane, Partizan je višak prostora koristio za munjevite kontaakcije, lako dolazio i na polovinu rivala i u solidne pozicije da ugrozi gol, ali je u nekoliko navrata nedostajalo i strpljenja i sreće u završnici.

Ubrzo je i Milošević izvršio nekoliko izmena, poslao na teren između ostalih još jednog debitanta Denisa Stojkovića, i dobio ono što je želeo – još jedan gol. Igrao se 75. minut, Partizan je na sredini terena došao do poseda, koji je Saša Zdjelar iskoristio da uputi sjajni pas ka Asanu. Loptu je na putu do Japanca preskočio Suma, dodatno zbunio rivale, a Japanac iz drugog pokušaja vara istrčalog Lazovića - 4:0.

Do kraja utakmice, Partizan je mogao do još jednog ili dva gola, ali u ključnim momentima Ivanović dva puta nije želeo da uposli Stojkovića, te su prilike propale, a rezultat ostao nepromenjen.

(Z. Ivković)

Superliga Srbije 3. kolo:

Mačva - Crvena zvezda 0:3

(Krstović 25, Nikolić 65, Vulić 90)

TSC - Zlatibor 5:1

(Skopljak 41 i 68, Zec 43, Lukić 68, Tomanović 71 - Poček 82)

Mladost - Inđija 2:0

(Jovanović 23 i 41)

Napredak - Radnik 2:1

(Mrkić 61 pen, Kocić 89 - Dimitrić 69)

Radnički - Novi Pazar 2:1

(Stojiljković 14, Pejović 28 - Kurti 87)

Spartak - Metalac 4:1

(Šimura 52, Denković 60, Nikolić 67, Vidaković 87 - Katanić 11)

Čukarički - Rad 3:0

(Šarić5, Docić 6, 9 pen)

Partizan - Javor 4:0

(Sadik 13, 18, Suma 25, Asano 76)

Proleter - Bačka 1:1

(Knežević 77 pen - Krčmarević 90 pen)

Voždovac - Vojvodina 1:3

(Gajić 54 - Bojić 6, Saničanin 27, Gemović 32)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mića

    9. avgust 2020 | 23:14

    Posle Pazara pljuvačina, a posle Javora hvalospjevi i LE. Jadni ste moji glodarčićići.

  • Zvele

    9. avgust 2020 | 23:18

    Sve doktori a na kraju kuknjava , namešteno , svi nas mrze bla, bla bežite smejurije jedne....

  • Miki

    9. avgust 2020 | 22:28

    Bravo doktori a sad pogledajte tabelu i laku noc...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA