≫ 

Stojković na golu, Suma pre Markovića: Ovo je Partizanov tim za meč u Moldaviji

Stručni štab smatra da u važnim mečevima mora da brani iskusan čuvar mreže, dok je promena u napadu više preventivna

  • 14
FK Partizan, sastav, Aleksandar Stanojevic Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Prvenstvena utakmica sa Radom je bila samo “probni balon”, a prvo veliko iskušenje za novog trenera Partizana – Aleksandra Stanojevića na programu je već u četvrtak kada će sa crno-belima pokušati da izbori plasman u narednu rundu takmičenja u Ligi Evrope i to na gostovanju Sfintul Georgiju (19.00, RTS 1, Arena Sport 1).

Tim iz Humske je na papiru favorit, no, mnogo nepoznanica u vezi sa moldavskim predstavnikom ipak donose veliku dozu respekta i opreza, ali i neke promene u sastavu ekipe za koje se šef struke odlučio.

Rekosmo već i ranije, a i sam Stanojević je o tome pričao već nekoliko puta, da neće biti mnogo eksperimenata sa timom u početnom periodu njegovog mandata, već da se nekakve promene, koje se uglavnom tiču obogaćivanja opcija u igri (ne odricanja od igrača) očekuju tek od decembra.

Ona ključna promena na kojoj Partizan radi, kako u domaćoj ligi, gde je pritisnut besmislenim pravilom FSS o bonus igračima, tako i u Ligi Evrope u kojoj nema takvih ograničenja, tiče se promene čuvara mreže.

Struka crno-belih na važnom evropskom meču želi iskusnog golmana, bio to Vladimir Stojković, koji u ovom trenutku ima prednost ili, pak, Nemanja Stevanović, koji se takođe ozbiljno nameće, tek jasno je da će protiv Sfintul Georgija to biti jedna od dve promene u odnosu na prvenstveni meč sa Radom.

Što se tiče odbrambene linije, trener Stanojević i nema puno prostora za manevar, jer su crno-beli u proteklom periodu ostali bez dva igrača koji bi sigurno imali svoju ulogu. Bez Makija Banjaka i Rajka Brežančića, koji će odustvovati sa terena mesec dana zbog povrede primicača.

FK Partizan Moldavija, odlazakna utakmicu u Moldaviju Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Tako će priliku u Moldaviji dobiti ista četvorka koja je igra 90 minuta sa “građevinarima” i to Aleksandar Miljković kao desni bek, tandem štopera činiće Bojan Ostojić i Uroš Vitas, a na levom boku svoje mesto će zauzeti Slobodan Urošević.

Promena neće biti ni u veznom redu, pošto će Saša Zdlejar i Bibras Natho imati zadatak da kontrlišu prostor ispred odbrane i u centralnom delu terena, dok će Filip Stevanović i Takuma Asano pokrivati krilne pozicije.

Što se tiče drugog napadača, Stanojević se odlučio za malu rokadu i to tako što će u Moldaviji na teren od prvog minuta Sejduba Suma, umesto Lazara Markovića, koji je bio starter minulog vikenda (Gvinejac je u Superligi pod kaznom).

FK Partizan, sastav, Aleksandar Stanojevic Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Marković je dugo odustvovao zbog povrede, prvo zarađene na meču sa Napretkom, potom i na treningu i procenjeno je da bolje da se u ritam vraća postepeno, a ne naglo sa dve jake utakmice u nekoliko dana.

Sa druge strane, Suma je odličnom fizičkom stanju, a i uvek je posebno motivisan na međunardonoj sceni, te je ovoga puta dobio prednost, mada će i Marković sigurno imati svoju rolu protiv Sfintul Georgija.

Prvi napadač je, naravno, Umar Sadik, koji sjajno funkcioniše u tandemu sa Sumom i njihov prioriteni zadatak će biti da golovima obezbede Partizanu miran prolazak u treće kolo kvalifikacija, gde ih očekuje znatno teži rival – belgijski Šarloa.

Video: Junak Partizana posle Astane poručuje: Nadam se da ću dati gol i Junajtedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA