Otkriveno koliku je platu imao svaki selektor Srbije: Krstajić bio plaćen više nego Muslin

Radomir Antić je kao najveće ime dobio i najveći ugovor

  • 10
Mihajlovic, Tumba, Krstajic Foto: MN Press

Dragan Stojković Piksi bi uskoro mogao na klupu reprezentacije Srbije, pošto je prema pisanju Žurnala dobio ponudu po kojoj bi godišnje zarađivao 600.000 evra, a za plasman na Mundijal dobio bi i bonus od milion evra.

Isti list navodi i da su napravljeni pomaci i da bi Piksi posle višemesečne sage konačno mogao da preuzme klupu Orlova i povede ih u kvalifikacije za Mundijal u Kataru 2022.

Piksi bi, ukoliko prihvati ponudu postao drugi najplaćeniji selektor u istoriji Srbije, ako računamo od samostalnosti naše zemlje 2006. godine.

Do sada je kroz klupu Orlova prodefilovalo ukupno 10 selektora u poslednjih 15 godina, od toga su dvojica bili stranci - Havijer Klemente i Dik Advokat. Uspešni su bili samo Radomir Antić i Slavoljub Muslin, koji su uspeli da odvedu Srbiju na veliko takmičenje, dok su svi ostali imali loše rezultate u kvalifkacionim ciklusima.

Interesantno je i da Muslin, koji je odveo tim na Mundijal u Rusiji, nije dobio priliku da vodi tim i na Svetskom prvenstvu, a umesto njega je za selektora postavljen Mladen Krstajić, koji se rezultatima nije proslavio u grupi, ali ni kasnije tokom kvalifikacija. Iako je Krstajiću ovo bio prvi samostalni trenerski posao u karijeri, bio je plaćeniji od svog prethodnika na klupi, Slavoljuba Muslina, kojem je jedno vreme bio i pomoćnik u stručnom štabu.

Pogledajte u galeriji i spisak najplaćenijih selektora i koliku su platu imali:

Video: Šta kaže Aleksandar Vučić o Draganu Stojkoviću Piksiju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    8. februar 2021 | 10:43

    Ako ovo sa Krstajićem nije korupcija ja ne znam šta je

  • Nele

    8. februar 2021 | 11:15

    Zašto toliko novca za mesto selektora,nije naučnik koji je pronašao vakcinu protiv raka.

  • Jumbo frikadela

    8. februar 2021 | 11:48

    Tolike pare su dobili, a ni jedan nije napravio apsolutno nista! Da li je uspeh odvesti reprezentaciju na SP? Ne! To treba da se podrazumeva! Na EP? E to bi vec bio uspeh posto nas tamo nema vec 20 godina! Ali pravi uspeh bi bio proci grupe i osminu finala! E to da neko uradi onda je i zasluzio te pare!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA